Iivo Niskanen toinen maailmancupissa – pahin kilpakumppani voitti murskaavalla erolla

Iivo Niskanen hiihti toiseksi maailmancupin 15 kilometrin perinteisen kilpailussa Italian Cognessa sunnuntaina. Kilpailun voitti Venäjän Aleksandr Bolshunov.

Niskanen oli väliajoissa toisena jo ensimmäisen viiden kilometrin lenkin jälkeen. Siinä vaiheessa eroa Bolshunoviin oli vajaat viisi sekuntia, mutta sitten venäläinen alkoi mennä menojaan. Maalissa kaksikon ero oli murskaavasti 43,7 sekuntia. Kolmantena palkintokorokkeelle nousee Venäjän Aleksandr Bessmertnyh, joka jäi Bolshunovista 55,9 sekunnin päähän.

15 kilometrin perinteisen kisa on Niskasen päämatka ensi viikolla alkavissa MM-kisoissa. Hän on myös matkan hallitseva maailmanmestari. Maailmancupissa Niskanen on kuudesti aiemmin hiihtänyt palkintopallille 15 kilometrin perinteisen kisassa.

Niskanen täydensi upean suomalaisen hiihtopäivän, sillä aiemmin sunnuntaina hänen siskonsa Kerttu Niskanen voitti naisten 10 kilometrin kilpailun.