Iivo Niskanen saattaa jättää MM-kuninkuusmatkan väliin – syynä viikkoa myöhemmin hiihdettävä kisa

Iivo Niskasen kommentit palkintoseremonian jälkeen 2:12

Iivo Niskanen on 50 kilometrin olympiavoittaja, mutta Seefeldin MM-laduilla kilpailu hiihdetään eri hiihtotavalla, eli vapaalla.

Niskanen on perinteisen spesialisti - osoituksena kaksi olympiavoittoa sekä 15 kilometrin MM-kulta ja -pronssi - mutta hän on panostanut pari vuotta järjestelmällisesti vapaan hiihtoonsa. Lauantain yhdistelmäkisa sekä Ulricehamnin 15 kilometrin maailmancup-otatus (Niskanen kuudes) osoittivat, että hän alkaa jo pärjätä vapaalla myös maailman huippuja vastaan.

Niskanen saattaa silti jättää MM-kisat päättävän 50 kilometrin kisan väliin. Hän sanoi, että asiaa katsotaan uudelleen perjantaina viestin jälkeen. Mielessä on jo MM-kisojen jälkeisenä lauantaina hiihdettävä Holmenkollenin 50 kilometrin maailmancup-kisa perinteisellä hiihtotavalla.

Niskanen voitti olympiakultansa nimenomaan perinteisellä, ja reilun viikon päässä siintää yksi unelma.

– Jos arvokisakullat on, se ”Kolleni” on sellainen, joka on äärettömän arvostettu Norjassa ja koko cupissa, ja se on itselle semmoinen, että jos jonkun yksittäisen kisan haluaa vielä voittaa, se on Kolleni, Niskanen sanoi torstainsa.

– Sen kanssa puntaroin yhä. Vaikkei siitä mestaruusmitalia tule samaan, se on sellainen, joka on ollut aina haave.

Niskanen on aiemminkin puhunut haaveestaan voittaa Holmenkollenin 50 kilometrin kilpailu. Tänään hän hiihtää Suomen kakkososuuden 4x10 kilometrin viestissä.

Lue myös:

    Uusimmat