Iivo, Kerttu ja Katri – tällaisia ovat lahjakkaat Niskasen sisarukset

Olympiamitalistit Iivo ja Kerttu Niskanen ovat muotisuunnittelija Katri Niskasen pikkusisaruksia. Katso kuvat!

Suomalaiset ovat saaneet jännittää tänään keskiviikkona sydämensä kyllyydestä Sotshin talviolympialaisten tapahtumia. Suomalaishiihtäjät Kerttu Niskanen ja Aino-Kaisa Saarinen nappasivat hopeaa naisten parisprintistä, minkä jälkeen Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi saalistivat olympiakultaa miesten kilpailusta. Kertulle mitali oli Sotshista toinen, sillä naisten viestijoukkue voitti hopeaa 15. helmikuuta.

Muodin huipulle -tv-kilpailun vuonna 2009 voittanut muotisuunnittelija Katri Niskanen jännitti Suomesta käsin pikkusisarustensa hiihtosuorituksia.

– Katsoin hiihtoja töissä läppäriltä. Olin aivan sydän kurkussa, nyt vasta alkaa jännitys laantumaan, Niskanen kertoo MTV.fille.

Katri Niskanen on iältään 28-vuotias ja sisaruksista vanhin. Kerttu on iältään 25-vuotias, Iivo 22-vuotias, ja heidän lisäkseen perheeseen kuuluu kuopus Iita.

Iltapukuja ja frisbeegolfia

Sisaruskatraan vanhin, Katri, tunnetaan muun muassa Linnan juhliin suunnittelemistaan upeista iltapuvuistaan. Katri on myös harrastanut hiihtoa pikkutyttönä, mutta kilpaileminen ei häntä koskaan kiinnostanut Kertun tavoin. Koska Katri lähti hiihtämään Kertun kanssa, Kerttu tuli Katrin mukaan taidekouluun maalaamaan öljyväreillä.

Olympiakultaa voittanut Iivo Niskanen on Sotshin miesten hiihtojoukkueen nuorin jäsen. Hänelle Sotshin olympialaiset ovat ensimmäiset aikuisten arvokisat. Kilpahiihtäjäksi Iivo päätyi siskonsa Kertun innoittamana. Olympiavoittaja harrastaa muun muassa frisbeegolfia.

Sisarusten lahjakkuus urheiluun tai muotiin ei ole peräisin vanhemmilta, sillä äiti Tarja Niskanen on Iisalmen sairaalan konttoristi ja isä Eero koneteknikko. Vanhemmilla ei myöskään ole taustaa taiteilijana tai urheilijana.

Lähteet: Image ja Me Naiset

(MTV VIIHDE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja