Mainos

Iisan suunnitelma: Harakantie

Espoolainen poikamieskaksio oli täynnä potentiaalia: selkeä pohja, valoa tulvi kolmesta ilmansuunnasta ja kaiken kruununa toimiva takka. Huoneiston isäntä oli itse remontoinut toimivan keittiön, joten suunnittelupuoli keskittyi pimeään, kuilumaiseen eteiseen, likaisiin ja osin repaleisiin tapetteihin sekä parkettiin: kaikkialla muualla uutuutta hohtava mosaiikki, olohuoneessa veikkaukseni mukaan alkuperäinen, 1960-luvulla asennettu kalanruoto.

Pienessä tilassa yhtenäinen lattiamateriaali olisi eduksi, mutta budjetti 2500 euroa ja tiukka aikataulu karsivat pois parkettihommat. Tapetit pois seinistä, tasoitus, hionta ja uutta maalia pintaan. Maalasimme seinät nk. maalarinvalkoisella, takan puhtaan valkoisella ja olohuoneessa ja makuuhuoneessa yksi seinä maustettiin lämpimällä ruskealla J468, joka löytyy Tikkurilan värikartasta.

Kaksion omistajan huonekalufilosofia oli liiankin maanläheinen, tyyliin "kunhan tuolilla pystyy istumaan ja ruokapöytä pysyy kasassa". Sisustus laitettiin lainahuonekaluilla kokonaan uusiksi, sillä halusin näyttää sisustuspotentiaalin. Valkoiset runsasmuotoiset sohvat Ikeasta luovat tyylikkään vastakohdan huoneiston muuten laatikkomaiselle arkkitehtuurille. Väriä ja lämpöä sisustukseen tuovat Ikean matot ja beige-valko-ruutuinen nojatuoli sekä sohvatyynyt ja kashmir-kuvioinen torkkupeitto Don Goffosta. Mustanruskea ruokapöytä tuoleineen Ikeasta. Tummat sivupöydät, olohuoneen roomalaistyylinen rahi ja kiinalaiskuvioidut valaisimet ovat Don Goffosta ja olohuoneen Limoviikuna löytyi Ikebanasta. Pieni sohvapöytä ja makuuhuoneen yöpöytä löytyvät S.A.L.I.sta, sänky Ikeasta.

Selkeälinjaiseen keittiöön sopivat selkeät astiat Iittalalta. Eteiseen valoa tuovat koko seinän levyiset peliliukuovet, jotka kätkevät taakseen takit ja kengät. Kylpyhuoneen mäntypuinen katto valaistiin puolikiiltävällä valkoisella maalilla, somistus Ikeasta ja Stockmannilta.

(Pientä pintaremonttia 24.10.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.