IIHF sanoo ymmärtävänsä Latvian huolen ensi kevään MM-kisoista – näin turnauksen kohtalon käsittely etenee

Paine Valko-Venäjää kohtaan kasvaa – näin paikalliset kertovat kaaoksesta pääkaupunki Minskissä 4:02
Paine Valko-Venäjää kohtaan kasvaa – näin paikalliset kertovat kaaoksesta pääkaupunki Minskissä

Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) valtuusto keskustelee ensi kevään MM-kisojen järjestämisestä kokouksessaan syyskuussa. Venäläisen uutistoimisto TASSin mukaan IIHF odottaa lisätietoa Latvian hallitukselta maan aikeista MM-turnauksen suhteen.

Latvian on tarkoitus järjestää kisat yhteistyössä Valko-Venäjän kanssa. Valko-Venäjän viimeaikaiset tapahtumat ovat kuitenkin saaneet latvialaiset toisiin aatoksiin. 

– Aiomme vedota IIHF:ään, että he tekisivät vakavaa harkintaa Valko-Venäjän nykytilanteeseen liittyen. Jos liitto vastustaa asiaa ja Valko-Venäjän tilanne ei muutu, maamme hallitus harkitsee kisaisännyydestä luopumista, Latvian pääministeri Krisjanis Karins uhkasi maanantaina maan hallituksen hätäkokouksen jälkeen.

TASS tiedusteli asiaa IIHF:ltä ja sai tiedusteluunsa ympäripyöreän vastauksen. Liiton lehdistöpalvelusta vastattiin, että IIHF odottaa Latvian hallituksen yhteydenottoa asian tiimoilta.

– IIHF ymmärtää Latvian hallituksen ilmaiseman huolen. IIHF:n päätavoitteena on edelleen vuoden 2021 MM-kisojen järjestäminen Minskissä ja Riiassa, kuten valtuusto ja kansalliset liitot ovat päättäneet.

– IIHF:n valtuusto tapaa jälleen syyskuun puolivälissä keskustellakseen vallitsevasta tilanteesta ja kaikista turnaukseen liittyvistä päivityksistä.

Lue myös:

    Uusimmat