Mainos

Ihmistyypit, joita on vaikea sietää – tunnistatko nämä?

0:44

Näiden persoonien seuraa kannattaa välttää oman mielenrauhan säilymisen vuoksi.

Itseään täynnä, piikittelevä, aina vihainen – kaikki ovat kuulleet näistä ihmistyypeistä, ja luultavasti tuntevat jonkun heistä. Entä vähemmän tutut, mutta yhtä raivostuttavat ihmistyypit? Näiden persoonien seuraa kannattaa välttää oman mielenrauhan säilymisen vuoksi.

Lapsikehuskelija

Lapsikehuskelija muistaa kertoa, miten hänen lapsensa osaa tavata jo monta sanaa, on esikoulunsa viisain ja muutenkin vain paras kaikessa. Muut näkevät lapsessa täysin tavallisen, vilkkaan pikkupojan, mutta kehuskelija saa heidät tuntemaan olonsa riittämättömiksi vanhemmiksi – eihän heidän 4-vuotiaansa ole selkeää yliopistomateriaalia!

Painon kyttääjä

Painon kyttääjä ei koskaan unohda kertoa, jos olet lihonut tai laihtunut. Grammakaan ei mene ohi kyttääjältä, joka kommentoi myös omaa kehoaan samanlaisella antaumuksella. Lienee sanomattakin selvää, että lihominen on epätoivottavaa, ja Painon kyttääjä kannustaakin sinua muka-sydämellisesti: "Ei kannata päästää itseään lihomaan, ettei susta tule sellainen ihan kaamean ylipainoinen. Se kun on terveydelle niin vaarallista, sen takia minä vain huolehdin!"

Kaiken selittäjä

Kaiken selittäjä haluaa kertoa sinulle hauskan tarinan mökkiviikonlopustaan. 40 minuuttia myöhemmin ette ole päässeet tarinaan asti, koska Kaiken selittäjä selittää kirjaimellisesti kaiken: "Siis me vuokrattiin se mökki Eeeron veljeltä, muistathan sä Eeron, se asui sen Virtasen Maijan kanssa vuodesta 1998 vuoteen 2001, mutta sitten niille tuli ero ja nyt se tytär asuu vain isällään, koska..."

Vilpillinen

Vilpillinen kehuu ulkomuotoasi ja kysyy, mitä olet tehnyt, kun näytät noin hyvältä. Hän lipoo tiensä sen ihmisen lähipiiriin, jotta pääsee hyötymään hänestä mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla. Kehut ovat vain sumutusta ja tapa vaikuttaa vilpittömältä.

Suuruudenhullu

Suuruudenhullulla on täysin epärealistinen kuva omasta tärkeydestään, maineestaan, varallisuudestaan ja suosiostaan. Hänen suosioonsa pääsee helposti kehuskelemalla (ja edellisen kohdan vilpilliselle tämä tarjoaakin suuren mahdollisuuden), mutta jos suuruudenhullun puheet kyseenalaistaa, hän räjähtää raivosta.

Tahallisesti tiedoton

Kun leipäsi katoaa työpaikan kahvihuoneesta, Tahallisesti tiedoton leikkii tyhmää: hän ihan vain luuli, että leivät ovat yleisessä jaossa... Tahallisesti tiedottomalle todisteet eivät merkitse mitään, eikä hän kuuntele niitä päätöksiä tehdessään. Hän uskoo vimmaisesti, että flunssan saa paleltumisesta ja purukumi säilyy suolistossa 7 vuotta, vaikka asian oikea laita selitettäisiin hänelle useaan otteeseen.

Paremmin tietävä 

Paremmin tietävä ei myöskään usko kertomustasi siitä, ettei purukumi muka säilykään suolistossa vuosia – hänhän kuuli lapsena tätinsä siskolta, että asia on näin, eikä vanha kansa koskaan erehdy! Jos sinulla on sairaus, joka vaatii lääkitystä, Paremmin tietävä surkuttelee tilannetta ja neuvoo, miten sairautta oikeasti pitäisi hoitaa. Neuvoihin sisältyy melkein varmasti lääkkeiden heittäminen roskakoriin, koska "nehän vain myrkyttävät ihmisen".

Epäreagoija

Kerroit juhlissa mielestäsi hauskan sutkauksen, mutta Epäreagoija vain tuijottaa sinua kysyvästi. Hän ei anna minkäänlaista reaktiota mihinkään sanomaasi. Tunnet olosi tyhmäksi ja alat epäillä, onko mikään sanomasi ylipäätään ymmärrettävää.

Sukupuolivitsailija

Sukupuolivitsailijan kaikki vitsit olivat hauskoja vuonna 1979. Sen jälkeen hänen jutuistaan on tullut lähinnä noloja ja syrjiviä, mutta Sukupuolivitsailija ei siitä välitä – hänhän vain heittää vitsiä, heh heh! Vitsailijan perusaiheisiin kuuluvat nainen armeijassa -vitsit, mies tossun alla -sutkaukset sekä tökeröt vitsit eri kulttuureja edustavista naapureista.

Internet-keuhkoaja

Olet kokenut sen: keskustelu Facebookissa alkoi asiallisesti, mutta sitten henkilö A suuttui jostakin, mitä henkilö B sanoi. B ei kuitenkaan luovuttanut, vaan jatkoi ärsyttämistä, kunnes A raivostui toden teolla.

Aiemmin provokaattorilla tarkoitettiin henkilöä, joka halusi herättää keskustelua ja hätkähdyttää esimerkiksi taidetta luomalla. Nyt provosointi terminä liittyy tyhjänpäiväisiin mekastajiin, jotka hakevat riitaa yleensä sosiaalisessa mediassa. Internet-keuhkoajan kanssa ei kannata puhua, sillä hän ei halua keskustella – hän haluaa riidellä.

 

Osittainen lähde: Huffingtonpost.com

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.