Ihmisiä järkyttänyt viraalikuva naisten rinnoista ilman ihoa ei vastaa todellisuutta – tässä syy

0:17
Tarvitseeko naisen käyttää rintaliivejä? Tätä pohtii #vapautarinnat-kampanja.

Viraalihitiksi noussut kuva ihottomista naisen rinnoista herätti tunteita niin ällötyksestä ihastukseen. Tiedesivustot, kuten Live Science sekä Science Alert, kuitenkin huomauttavat, että yli 142 000 tykkäystä ja 47 000 jakoa kerännyt kuva on ainakin osin virheellinen.

Itse kuva ilmestyi alun perin internetiin vuonna 2016, jolloin se julkaistiin Imgur-palvelussa. Otos on kuvakaappaus huonosti tunnetusta iPad sovelluksesta ”Anatomy & Physiology – anatomy of human body parts”. Science Alert huomauttaa, että sovellus ei ole minkään hyvämaineisen lääketieteellisen tai koulutuksellisen julkaisijan aikaansannosta.

Kolmisen vuotta myöhemmin viraalihitiksi nousseen, naisen kehon lihasjärjestelmää esittelevän kuvan ensimmäinen ja merkittävin virhe on se, että maitorauhaset ja -tiehyet eivät ole lihaksia, kuten kuvassa annetaan ymmärtää.

Maitorauhaset ovat nimensä mukaisesti rauhasia, jotka erittävät synnytyksen jälkeen maitoa. Murrosiässä maitorauhasiin alkaa kertyä rasvakudosta ja niiden tiehytjärjestelmä laajenee.

Rinnat eivät ole yhtä "kukkamaiset"

Viraalikuvassa esiteltävät maitorauhaset ja -tiehyet eivät todellisuudessa ole yhtä täsmällisesti järjestäytyneitä kuin kuvassa. Todellisuudessa niiden koko, muoto ja järjestys vaihtelee ja on sekavampi kuin kukkamainen kuva antaa ymmärtää – muistin virkistykseksi kuva alla.

​​​​​​​

Twiitattua kuvaa kommentoineet luonnehtivat kuvaa esimerkiksi karmivaksi, uskomattomaksi ja epämukavan olon aiheuttavaksi. Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Maitorauhasten- ja tiehyiden muoto ja koko vaihtelevat myös sen mukaan, imettääkö tai tuottaako nainen maitoa vai ei. Jos nainen ei imetä, maitorauhaset ovat selvästi pienemmät kuin kuvassa. Jos nainen imettää tai on viimeisillään raskaana, kuva maitorauhasista sopii hänen anatomiaansa.

On myös huomattavaa, että toisin kuin kuva antaa ymmärtää, rinnat koostuvat maitorauhasten ja -tiehyeiden lisäksi sidekudoksesta ja rasvakudoksesta.

Seuraava kuva kuvaa paremmin rinnan todellista anatomiaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja