Mainos

Ihmishengen vaatinut traaginen tasoristeysturma johti harvinaiseen operaatioon Kemijärvellä – keskelle metsää ajautunutta veturia yritetään nyt siirtää: "Teemme 400 metriä pitkän huoltotien"

0:25

Keskiviikkoinen Kemijärven tasoristeysonnettomuus on johtanut suureen operaatioon Lapissa. Yksi henkilö kuoli onnettomuudessa. 

Raideliikenne on ollut Rovaniemen ja Kemijärven välillä poikki onnettomuudesta lähtien. 

– Junan veturi ja ensimmäinen vaunu tippuivat kiskoilta törmäyksen voimasta siten, että ne kulkivat raiteiden vieressä ratapölleillä, kertoo Liikenneviraston ylitarkastaja Atte Kanerva

Ratapölleillä kulkenut veturi vaurioitui Kanervan mukaan niin pahoin, että se pitää nostaa ylös ajolavetille, jotta sen saa kuljetettua pois paikalta. 

Veturi on kuitenkin ajautunut muutaman sata metriä keskelle metsää. Täten paikalle ei mahdu raidenosturia. 

– Joudumme tekemään sinne 300–400 metriä pitkän huoltotien. Olemme tehneet sitä nyt useamman päivän ja se valmistuu huomiseksi aamuksi, kertoo Kanerva. 

Kuljetetaan pois ajolavetilla

Kanerva kertoo, että huomisaamuna veturi nostetaan ajolavetille, jolla se kuljetetaan pois. Raiteilta pois suistunut vaunu puolestaan nostetaan takaisin kiskoille ja viedään raiteita pitkin pois. 

Kyseessä on Kanervan mukaan todella harvinainen tilanne.

– Kyllä tämä on aika poikkeuksellinen tilanne. Aika harvoin joudumme umpimetsässä nostotöihin, hän toteaa. 

Yleensä pienet suistumiset saa Kanervan mukaan nostettua kevyellä kalustolla takaisin kiskoille. Tässä tapauksessa veturissa on sen verran vaurioita, että se joudutaan kuljettamaan lavetilla. 

Paperitehtaiden alasajoja

Kanervan mukaan katkos raideliikenteessä on aiheuttanut erityisesti teollisuuden kuljetuksille merkittävää haittaa. Henkilöliikenteen osalta tilannetta on voitu paikata linja-autoilla.

Erityisesti haittaa on ollut Kanervan mukaan metsäteollisuuteen. Liikenne pyritään palauttamaan tavallisesti niin pian kuin mahdollista.

– Paperitehtaiden alasajoonkin on jouduttu menemään, Kanerva tietää kertoa.

Operaatiosta ensimmäisenä kertoneen Ilta-Sanomien mukaan radan pitäisi vapautua liikenteelle viimeistään alkuviikosta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja