Mainos

Ihmiset tuhlaavat rahansa pääasiassa kolmeen asiaan – näin sinäkin säästäisit yli 11 000 euroa vuodessa

Miljonäärin mukaan kolmesta osa-alueesta tinkimällä on mahdollista säästää sievoisiakin summia. 

Moni työläinen saattaa haaveilla leppoisista eläkepäivistä palmupuiden alla. Vaikka leveämpää elämäntyyliä varten säästäminen voikin tuntua haastavalta, se ei ole mahdotonta. Millenial Money -blogia pitävän kolmekymppisen miljonäärin Grany Sabatierin mukaan suurin osa ihmisistä tuhlaa rahansa pääasiassa kolmeen tiettyyn kohteeseen. Miehen mukaan peräti 70 prosenttia ihmisten rahoista kuluu nimittäin asumiseen, ruokaan ja liikkumiseen. Kuulostaako tutulta?

Vaikka nämä kohteet ovat pakollisia rahareikiä, ne ovat Sabatierin mukaan samalla myös kohteita, joiden avulla jokainen meistä voisi säästää itselleen mukavankin pesämunan.

– Jos muutat pienempään asuntoon, kävelet töihin ja laitat ruokaa kotona, pystyt nostamaan säästölukemasi 25 prosenttiin tai jopa korkeammalle, mies lupaa.

Elämäntyylin muutos voi tuoda mukanaan paljon hyvää 

Mies tietää mistä puhuu, sillä nuoresta iästään huolimatta mies on jo onnistunut hankkimaan itselleen miljoonaomaisuuden. Vaikka näistä kolmesta suurimmasta menoerästä luopuminen saattaakin kuulostaa mahdottomalta, toteutus voi tuoda elämääsi paljon hyvää.

– Loppujen lopuksi se on henkilökohtainen valinta, mutta minä tulin iloiseksi muuttaessani pienempään asuntoon lähemmäksi toimistoani ja syömällä vähemmän ulkona, mies kertoo säästömetodistaan. 

Näillä pienillä muutoksilla mies kertoo itse säästäneensä peräti 13 000 dollaria, eli noin 11 200 euroa ylimääräistä vuodessa.

– Näistä kolmesta suurimmasta menoerästä leikkaaminen oli täysin sen arvoista. Kokeile sitä, Sabatier kehottaa.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.