Mainos

Ihminen voi selvitä putoamisesta järkyttävän korkealta hengissä: Mykistäviä esimerkkejä

25-vuotiaan Antti Pendikaisen suorittama huikea hyppy ilman laskuvarjoa on kiinnostanut MTV Uutisten lukijoita.

Pendikainen hyppäsi kuumailmapallosta neljän kilometrin korkeudesta ilman laskuivarjoa ja kun hän oli pudonnut puolet matkasta, hän kiinnittyi samaan aikaan kanssaan laskuvarjon kanssa hypänneeseen hyppääjään.

Siinä missä Pendikäinen laskeutui maankamaralle lopulta laskuvarjolla, niin maailmalla tunnetaan sellaisiakin tapauksia, joissa korkealta pudonneet henkilöt ovat selvinneet kuin ihmeen kaupalla rämähdettyään maahan asti ilman laskuvarjoa.

Nainen putosi 3,4 kilometriä ja mursi luunsa

Eteläafrikkalainen laskuvarjohyppääjä Christine McKenzie selvisi 3,4 kilometrin pudotuksesta kun hänen varjonsa ei auennut. Asiasta on kertonut aikanaan mm. The Telegraph. Myöskään McKenzien varavarjo ei ollut auennut kunnolla.

45 sekuntia kestäneen vapaapudotuksen jälkeen McKenzie iskeytyi voimalinjoihin, jotka kuitenkin hidastivat hänen pudotustaan. McKenzie selviytyi pudotuksestaan murtuneella lantiolla ja mustelmilla.

Basehyppääjä putosi 120 metriä - varjo ei auennut

Seuraava tapaus saattaa olla joillekin tuttu YouTubesta. Basehyppääjä putosi 120 metrin matkan hypättyään korkean sähköpylvään huipulta. Hyppääjän varjo ei auennut ja tapauksesta kuvattu video näyttää erittäin hurjalta. Vertailun vuoksi: Tampereen Näsinneulan näköalatasanne sijaitsee samalla korkeudella.

Mies kuitenkin selvisi pudotuksesta. Daily Mail kertoi tuolloin, että häneltä murtui nikamia, lantio ja jalat. Mies käveli jälleen kolmen kuukauden päästä. 

Tapaus Vesna Vulović - Yli kymmenen kilometrin pudotuksesta hengissä

Jugoslavialainen Vesna Vulović on päässyt jopa Guinnessin ennätyksiin selvittyään ällistyttävästä pudotuksesta vuonna 1972.

Vulović työskenteli lentoemäntänä, kun häntä kuljettanut DC-9-kone putosi räjähdyksen seurauksena Tšekissä yli kymmenen kilometrin korkeudesta. Kaikki muut koneessa olleet menehtyivät.

Vulović putosi koneen peräosassa. Hän joutui sairaalaan 16 kuukaudeksi ja häneltä murtui useita luita. Hänen ei uskottu selviävän, mutta hän heräsikin koomasta ja pyysi savuketta.

Koneen putoamiseen liittyy kuitenkin mysteeri. The Telegraph kertoo, että vuonna 2009 kaksi saksalaista toimittajaa väitti Tsekkoslovakian ilmavoimien ampuineen DC-9-koneen vahingossa. Toimittajien mukaan koneen lentokorkeus saattoi olla vain 800 metriä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.