Patikointilomalla ollut perhe joutui maanvyöryyn Australiassa, isä ja 9-vuotias poika kuolivat – video näyttää, kuinka vaarallinen pelastusoperaatio oli

Kolme muuta perheenjäsentä ovat sairaalahoidossa.  

49-vuotias mies ja hänen 9-vuotias poikansa kuolivat patikointiretkellä Sydneyn lähistöllä maanantaina. 50-vuotias nainen ja 14-vuotias poika loukkaantuivat vakavasti ja vietiin sairaalaan. Lisäksi 15-vuotias tyttö on sairaalahoidossa. Perhe oli kävelemässä suositulla patikointialueella Wentworth Fallsilla, kun maanvyöryn mukana lennelleet kivet osuivat heihin.

– Valitettavasti on tapahtunut maanvyöry, siellä missä he olivat retkeilemässä. Hyvin traaginen tapaus, New South Walesin poliisista sanottiin.

Australian itärannikolla on ollut viime aikoina rankkoja sateita, joista myös Blue Mountainilla sijaitseva retkikohde on kärsinyt. Jotkin alueen vaellusreiteistä on suljettu tulvavahinkojen ja kivien vyörymäriskin vuoksi. Luonnonpuiston tiedotuksesta kerrotaan uutistoimisto BBC:lle, että kyseinen reitti oli käytössä onnettomuuden sattuessa.

– Kaikkia alueelle ominaisia luonnonriskejä, kuten maanvyörymiä ei pystytä ennustamaan.

Pelastusoperaatiossa vaikeuksia

Viranomaiset joutuivat odottamaan tiistaihin saakka, ennen kuin menehtyneen isän ja pojan ruumiit saatiin pelastettua helikopterilla turmapaikalta, sillä sen kerrottiin olevan äärimmäisen vaarallista.

Reutersin videolta artikkelin yläosasta näkyy, kuinka pelastusoperaatiota toteutettiin helikopterin avulla vaikeassa maastossa.

Reuters kertoo, että pelastajilla meni yli tunti päästä laskeutumaan onnettomuuspaikalle.

Lue myös:

    Uusimmat