Mainos
Mainos

Igglo mullistaa vuokra-asuntomarkkinan ainutlaatuisella tavalla – ”Vuokrausprosessi on vaivattomampi kuin koskaan”

Suomessa kehitetty Igglo Rent -mobiilisovellus yhdistää vuokralaiset ja vuokranantajat vain parilla klikkauksella.

Asuntosijoittamisen suosio on voimakkaassa kasvussa. Vuokrausprosessiin ja käytäntöihin liittyy vuokranantajan kannalta kuitenkin edelleen runsaasti mutkia, joiden oikominen on hankalaa, kuluttavaa ja kallista.

Igglo päätti muuttaa tilanteen. Siksi yritys kehitti Igglo Rentin, helppokäyttöisen palvelun, joka mahdollistaa vuokralaisen ja vuokranantajan kohtaamisen vain muutamalla klikkauksella.

Sovelluksessa vuokralainen ei selaile asuntoja, vaan vuokranantaja etsii itselleen sopivinta vuokralaista. Igglo Rent siis kääntää perinteisen toimintamallin ympäri, mikä on merkittävä edistysaskel etenkin vuokranantajan kannalta.

Igglo Rentin tavoitteena on tehdä ihmisten elämästä onnellisempaa järjestelmällisesti yksi vuokrasopimus kerrallaan. Sovelluksen avulla vuokranantaja pystyy nopeasti selvittämään juuri hänen asunnostaan kiinnostuneet ihmiset ja valitsemaan heistä sopivimmat.

– Näin omistaja ei huku jatkuviin puhelinsoittoihin ja kyselyihin, eikä hänen tarvitse järjestää turhia ja aikaa vieviä asuntonäyttöjä hankaliin kellonaikoihin. Vuokrausprosessista tulee vaivattomampi kuin koskaan aiemmin ja samalla vuokrasuhteet pitenevät, Igglon toimitusjohtaja Matti Kanninen iloitsee.

Eroon tyhjistä kuukausista

Suomen Vuokranantajien teettämästä Vuokranantaja 2016 -kyselytutkimuksesta ilmenee, että jopa 91 prosenttia vuokranantajista kokee vaikeaksi tyhjien kuukausien täyttämisen vuokrasopimusten välissä. Kanninen pitää lukua huolestuttavan korkeana, ja siihen Igglo Rent haluaa tuoda parannuksen.

– Sovelluksen avulla vuokranantaja voi koska tahansa selata asuntoonsa sopivia vuokralaisia. Jos nykyinen vuokralainen irtisanoo asunnon, vuokranantaja voi ottaa yhteyttä uuteen vuokralaiseen jo samana päivänä. Vuokranantaja on jatkuvasti tilanteen tasalla, eikä tyhjiä kuukausia tule. Kokonaisuus on tehty todella helpoksi ja käyttäjäystävälliseksi, Kanninen sanoo.

Tutkimuksen mukaan 75 prosenttia vuokranantajista pitää myös asuntonsa vuokratason määrittämistä hankalana. Tämäkin on huomioitu sovelluksen kehittämisessä.

– Igglo Rentin avulla vuokranantaja pystyy seuraamaan asuntonsa kysyntää vaikka päivittäin. Samalla hän voi tarkkailla alueen yleistä vuokratasoa. Vuokratason määrittäminen helpottuu, kun asunnonomistaja saa käsityksen alueen kysynnästä ja hintatasosta, hän jatkaa.

Luotettavuus ja helppous valttikortteja

Igglo Rent vastaa vuokramarkkinoiden vaatimuksiin modernilla tavalla, joka auttaa sekä vuokranantajia että vuokralaisia.

– Luottamus on tärkeimpiä elementtejämme. Vuokranhakijan luoman profiilin avulla vuokranantaja voi tutustua hakijan tietoihin ja vuokrahistoriaan jo ennen yhteydenottoa, Kanninen kertoo.

Kommunikointi vuokranantajan ja -hakijan välillä on helppoa. Sähköposti- ja tekstiviestirumba vähenee, kun viestittely onnistuu nopeasti sovelluksen sisällä.

– Tämä on ehdoton etu niin vuokranantajalle kuin vuokranhakijalle.

Pidempiä ja parempia vuokrasuhteita

Igglon IRO Researchilla teettämän tutkimuksen mukaan peräti 49 prosenttia vuokra-asunnossa asuvista ihmisistä aikoo muuttaa lähiaikoina. Tämä viestii siitä, että vuokralaiset ovat ottaneet vastaan asunnon, joka ei ole ollut heille lopulta sopiva.

– Ihmiset eivät siis ole tyytyväisiä koteihinsa. Igglo Rentin avulla vuokralaiset voivat tarkemmin määritellä, mitä unelma-asunnoltaan haluavat. Palvelun kautta solmituista vuokrasuhteista tulee pysyvämpiä ja pitkäkestoisempia, mikä on molempien osapuolien etu, Kanninen pohtii.

Igglo Rentin käyttö on ilmaista. Vuokranantaja maksaa vain toteutuneesta vuokrasopimuksesta, vuokralainen muutaman euron mikromaksun kuuden viikon ilmaisen jakson jälkeen.

– Käsissämme on ainutlaatuinen digitaalinen palvelu, jolla on mahdollisuus kasvaa maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Visiomme on, että vuonna 2025 puolet maailman vuokralaisista etsii uutta kotiaan Igglossa, Kanninen päättää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.