IFK Mariehamn ja KuPS laittoivat todellisen vappuriehan pystyyn – kuopiolaiset nousivat kolmen maalin takaa voittoon

Jalkapallon kotimaisessa Veikkausliigassa pelattiin vapunpäivänä yksi ottelu. Sarjan kärkipaikkaa havitellut IFK Mariehamn kärsi 3-4 tappion KuPSille.

IFK olisi noussut voitollaan sarjan kärkeen, mutta se menetti peräti kolmen maalin johtonsa ja hävisi ottelun viime hetkillä.

Ensimmäinen puoliaika alkoi kotijoukkue IFK:n kannalta mallikkaasti sillä se siirtyi Keaton Isakssonin osumalla johtoon vain yhdeksän minuutin pelin jälkeen. Aristote Mboma lisäsi joukkueensa johtoa kahdella maalilla ensimmäisellä puoliajalla.

KuPS-luotsi Jani Honkavaara suoritti toisella puoliajalle kaksi vaihtoa. Ensiksi avausmaalin tehnyt Isaksson toimi epäonnen soturina, kun hän puski pallon omaan maaliin.

Ville Saxman nosti kuopiolaiset maalin päähän, kun ottelua oli jäljellä reilut 20 minuuttia. Tästä ehti vierähtää kahdeksan minuuttia, kun joukkueen kapteeni Petteri Pennanen tasoitti ottelun.

Kotijoukkueen tuskaa kasvatti se, että joukkueen tähtipelaaja Mboma loukkaantui ilkeän näköisesti ottelun 80. minuutilla. Ottelun toiselle puoliajalle tuli peräti seitsemän minuuttia lisäaikaa ja IFK joutui pelaamaan lopun pelin vajaalla. KuPSin Rangel iski voittomaalin lisäajan kolmannella minuutilla.

Kuopiolaiset nousivat voittonsa myötä viidenneksi. IFK Mariehamn on sarjassa kolmantena.