Inter painoi Suomen cupin loppuotteluun – KuPS kesti alivoimalla

Katso HIFK:n ja Interin välisen Suomen cup -välierän kohokohdat tästä.

Kuopion Palloseura ja Inter raivasivat tiensä jalkapallon miesten Suomen cupin loppuotteluun, joka pelataan Olympiastadionilla 17. syyskuuta. Turkulainen Inter voitti HIFK:n Helsingissä pelatussa välierässä 3–2. KuPS voitti vieraskentällä FC Lahden 1–0.

Interin sankari oli ghanalainen David Accam, joka laukoi kaksi maalia. Avausmaalin tykitti komealla kaukolaukauksella HIFK:n Ifeanyi Ani, kun ottelua oli takana 32 minuuttia. Avauspuoliajan lopussa Aleksi Paananen toi Interin tasoihin.

Toisella puoliajalla Accam vei Interin 3–1-johtoon kahdella takanurkkalaukauksellaan. Daan Klinkenbergin kavennusmaali jäi HIFK:lle laihaksi lohduksi. Lisäajalla Ani lensi toisella keltaisella kortilla suihkuun.

KuPS siirtyi 14. minuutilla johtoon Janis Ikaunieksin vapaapotkulla, jossa pallo muutti suuntaa FC Lahden muurista. Heti perään KuPSin maalivahti Otso Virtanen pelasi palloa käsillään rangaistusalueen ulkopuolella ja lensi suihkuun. Kuopiolaiset pelasivat siis ison osan ottelusta miehen alivoimalla mutta kestivät.