If julkaisi pysäyttävän kuvan: Akun lataaminen yltyi raivoavaksi tulipaloksi ja tuhosi keittiön – 5 vinkkiä välttää liekkihelvetti

Kerroimme viime viikolla vakuutusyhtiö Ifin havainnosta, jonka mukaan yhä useampi kodin tulipalo saa alkunsa ladattavasta laitteesta.

If toimitti kuvan sähköpalon aiheuttamasta tuhosta MTV Digin pyynnöstä. Kuvan keittiö tuhoutui täysin tulipalossa, joka syttyi akun lataamisesta alkaneesta sähköpalosta.

Erilaiset ladattavat laitteet ovat nostaneet päätään paloturvallisuusriskinä erityisesti viime vuosina, erilaisten ladattavien sähkölaitteiden yleistyttyä. Ifin mukaan nykyisin jopa kuusi kymmenestä kodin tulipalosta syttyy jostakin sähkölaitteesta. 

Ifillä on tiedossa tapauksia, joissa tulipalot ovat saaneet alkunsa muun muassa ladattavana olleesta led-otsalampusta ja leijulaudasta.

Selkeä varoitusmerkki lähestyvästä vaarasta on laturin tai laitteen kuumeneminen latauksen aikana. If listasi viisi vinkkiä, joilla rajusti lisääntyviltä sähköpaloilta voi välttyä.

5 vinkkiä sähkölaitteiden turvalliseen lataamiseen

1. Pidä laitteen ympäristö siistinä latauksen aikana. Poista helposti syttyvä materiaali, kuten paperi, laitteen läheltä. Varmista myös, että ilma pääsee kiertämään ladattavan laitteen ja muuntajan ympärillä.

2. Kokeile kädellä latauksen aikana, miten paljon laite ja laturi lämpenee. Ei ole normaalia, että laturi kuumenee niin paljon, ettei sitä voi pitää kädessä. Jos laite kuumenee huomattavasti, pidä latauksessa välillä tauko tai vaihda laite.

3. Älä lataa älypuhelinta yöllä sängyn vieressä. Jos puhelinta on pakko ladata yöllä, lataa sitä mieluiten makuuhuoneen ulkopuolella, jolloin sinulle jää enemmän aikaa reagoida mahdollisen tulipalon sattuessa.

4. Älä jätä laitteita yksin latautumaan, kun koti on tyhjä. Kun olet kotona, huomaat nopeasti, jos jokin on vialla.

5. Jos laturi tai ladattava laite ei toimi tavalliseen tapaan, älä käytä sitä enää. Älä myöskään yritä korjata viallista sähkölaitetta itse. 

Lähde: If


***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja