Idätä itse papuja ja siemeniä! Moninkertaistaa terveyshyödyt

Papujen ja muiden siemenien idättäminen moninkertaistaa niiden sisältämät hyödylliset ravintoaineet ja vitamiinit. Lisäksi pavun idut maistuvat hyvältä.

Papujen ja pähkinöiden idut ovat todellisia terveyspommeja. Liottaminen käynnistää niissä luonnollisen kasvun alkamisen, jonka seurauksena vitamiinien määrä kohoaa entisestään. Lisäksi pavun sisältämät proteiinit muuttuvat idättämisen seurauksena helpommin sulavaan muotoon. Itujen syöminen hellii vatsaasi ja ruoansulatustasi.

Papuja voi mainiosti idättää itse kotioloissa. Lue ohjeemme papujen idättämiseen!

Idätä papusi näin

Aloita huuhtelemalla pavut hyvin. Sen jälkeen liota siemeniä 4-8 tuntia astiassa, jossa on vettä neljä kertaa enemmän, kuin siemeniä. Liottamisen jälkeen huuhtele siemeniä useaan kertaan haalealla, kädenlämpöisellä vedellä.

Laita siemenet itämään lasipurkkiin ja peitä purkki ohuella harsolla. Kiinnitä harso hyvin esimerkiksi kuminauhalla. Purkki olisi hyvä laittaa ylösalaisin paikkaan, missä ei haittaa, että harson läpi tippuu ylimääräiset nesteet pois idätyksen aikana. Esimerkiksi astiankuivauskaappi on hyvä paikka.

Papuja on hyvä huuhdella 2–3 kertaa päivässä itämisen aikana. Siemenien itämisvauhti riippuu lajikkeesta ja itämisolosuhteista. Joskus itäminen kestää useita päiviä, joskus alle vuorokauden. Idut ovat syötäviä, kun ne ovat noin 1–5 senttimetriä pitkiä.

Huuhtele idut huolellisesti ennen syömistä. Ituja voi lisätä sellaisenaan esimerkiksi salaatin tai wokin joukkoon.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja