Papujen ja muiden siemenien idättäminen moninkertaistaa niiden sisältämät hyödylliset ravintoaineet ja vitamiinit. Lisäksi pavun idut maistuvat hyvältä.
Papujen ja pähkinöiden idut ovat todellisia terveyspommeja. Liottaminen käynnistää niissä luonnollisen kasvun alkamisen, jonka seurauksena vitamiinien määrä kohoaa entisestään. Lisäksi pavun sisältämät proteiinit muuttuvat idättämisen seurauksena helpommin sulavaan muotoon. Itujen syöminen hellii vatsaasi ja ruoansulatustasi.
Papuja voi mainiosti idättää itse kotioloissa. Lue ohjeemme papujen idättämiseen!
Idätä papusi näin
Aloita huuhtelemalla pavut hyvin. Sen jälkeen liota siemeniä 4-8 tuntia astiassa, jossa on vettä neljä kertaa enemmän, kuin siemeniä. Liottamisen jälkeen huuhtele siemeniä useaan kertaan haalealla, kädenlämpöisellä vedellä.