Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Idätä itse papuja ja siemeniä! Moninkertaistaa terveyshyödyt

Pavun idut sopivat erinomaisesti sellaisenaan salaatin täytteeksi.
Pavun idut sopivat erinomaisesti sellaisenaan salaatin täytteeksi.Colourbox
Julkaistu 02.04.2014 19:50

Papujen ja muiden siemenien idättäminen moninkertaistaa niiden sisältämät hyödylliset ravintoaineet ja vitamiinit. Lisäksi pavun idut maistuvat hyvältä.

Papujen ja pähkinöiden idut ovat todellisia terveyspommeja. Liottaminen käynnistää niissä luonnollisen kasvun alkamisen, jonka seurauksena vitamiinien määrä kohoaa entisestään. Lisäksi pavun sisältämät proteiinit muuttuvat idättämisen seurauksena helpommin sulavaan muotoon. Itujen syöminen hellii vatsaasi ja ruoansulatustasi.

Papuja voi mainiosti idättää itse kotioloissa. Lue ohjeemme papujen idättämiseen!

Idätä papusi näin

Aloita huuhtelemalla pavut hyvin. Sen jälkeen liota siemeniä 4-8 tuntia astiassa, jossa on vettä neljä kertaa enemmän, kuin siemeniä. Liottamisen jälkeen huuhtele siemeniä useaan kertaan haalealla, kädenlämpöisellä vedellä.

Laita siemenet itämään lasipurkkiin ja peitä purkki ohuella harsolla. Kiinnitä harso hyvin esimerkiksi kuminauhalla. Purkki olisi hyvä laittaa ylösalaisin paikkaan, missä ei haittaa, että harson läpi tippuu ylimääräiset nesteet pois idätyksen aikana. Esimerkiksi astiankuivauskaappi on hyvä paikka.

Papuja on hyvä huuhdella 2–3 kertaa päivässä itämisen aikana. Siemenien itämisvauhti riippuu lajikkeesta ja itämisolosuhteista. Joskus itäminen kestää useita päiviä, joskus alle vuorokauden. Idut ovat syötäviä, kun ne ovat noin 1–5 senttimetriä pitkiä.

Huuhtele idut huolellisesti ennen syömistä. Ituja voi lisätä sellaisenaan esimerkiksi salaatin tai wokin joukkoon.

Lähde:Ekolo.fi, Sproutpeople

(MTV LIFESTYLE)

GoGreeniltä: Idätettyinä mungpavut sisältävät runsaammin C- ja E-vitamiinia.

Lisää aiheesta:

Kaupassa kilohinta 20 euron korvilla: Salaattiin sopiva herkku syntyy kodin astiakaapissa jopa päivissäRavitsemusterapeutti ylistää elintarviketta, joka hänen keittiöstään löytyy aina: "Paljon kuitua ja proteiinia"Älä missään nimessä säilytä maitoa jääkaapin ovessa! Viisi yllättävää tapaa saada ruoka säilymään pidempäänNäin saat ruoan säilymään kauemmin ja vältät ylimääräiset kauppareissutEthän sorru yleiseen säilytysmokaan? Näin pidät banaanit tuoreena pidempäänHämmästyttävä käyttötapa vesimelonin siemenille – tätä et ole tullut ajatelleeksi!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 05:02
    Kissat

    Kuoliaaksi jäätynyt kissanpentu järkytti Kouvolassa – harras toive omistajille

  • Eilen18:50
    Virukset

    Ethän sorru tähän herpeksen hoitoniksiin? "Heikentää tilannetta entisestään"

  • Eilen17:24
    Ruoka

    Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aine

  • Eilen14:58
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat hapankorput – tässä voittaja

  • Eilen12:41
    Autot

    Renkaidenvaihto käsillä – vältä tyypilliset virheet!