Mainos

"Idän peto" vyöryi Britanniaan: Liikenne kaaoksessa, lentoja ja junavuoroja peruttu ja kouluja suljettu snowmageddonin takia

Erittäin huonot sääolosuhteet ovat saaneet Ison-Britannian sekaisin. Maan mediat uutisoivat "Idän pedon" aiheuttamista liikenneonnettomuuksista ja häiriöistä liikenteessä. Lisäksi satoja kouluja on jouduttu sulkemaan sääolojen vuoksi.

Maahan on annettu laajoille alueille varoituksia lumesta, jäästä ja voimakkaasta tuulesta. Sääennusteiden mukaan Britanniassa sataisi joillakin alueilla lunta jopa 40 senttiä torstaihin mennessä.

Sanomalehti Guardianin mukaan liikenneonnettomuuksissa on tullut kuolonuhreja sekä vakavia loukkaantumisia. Kolme ihmistä kuoli henkilöauton ja kuorma-auton kolarissa Lincolnshiren alueella sattuneessa onnettomuudessa maan itäosassa.

Kentin poliisin mukaan sille on tullut jo 160 ilmoitusta kolareista. Kent sijaitsee Britannian kaakkoisosassa lähellä Lontoota.

Runsaiden sateiden kerrotaan jatkuvan ainakin torstaihin saakka. Skotlannin liikenneministeri Humza Yousaf on kehoittanut skotlantilaisia valmistautumaan "akuuttiin säähaasteeseen" tulevina päivinä.

– Snowmaggedon on vähän dramaattinen ilmaus, mutta lunta on tullut voimakkaasti, tviittasi Yorkin tuomiokirkko julkaisemansa videon yhteydessä.

Lentoja ja junavuoroja peruttu

Sääolot ovat aiheuttaneet ongelmia myös niin rautatie- kuin lentoliikenteeseenkin. Kymmeniä junia on tähän mennessä peruttu, ja rautatieyhtiöt ovat varoittaneet myöhästymisistä.

Lentöyhtiöistä ainakin British Airways on Guardianin mukaan perunut kymmeniä lentoja Heathrown lentokentältä.

Heathrown lentoasema kertoi Twitterissä puolenpäivän aikaan Suomen aikaa, että odotettavissa ei ole suuria häiriöitä, mutta matkustajien kannattaa tarkastaa lennon tila lentoyhtiöltä. Lentokenttä kuitenkin muistutti varaamaan enemmän aikaa lentokentälle saapumiseen.

Katso alla olevalta videolta, millaista kaaosta lumisateet saivat aikaan joulukuussa.

0:58

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.