Ida Hulkko täräytti SE:llä maailmantilaston 6:nneksi – "Tuli yllätyksenä"

Ida Hulkko ui 100 metrin rintauinnissa uuden pitkän radan Suomen ennätyksen 1.06,88 heti kauden avauskisoissaan Tukholman Swim Openissa. Kilpailun kolmossijaan oikeuttanut aika yllätti Tokion olympiajoukkueeseen jo valitun 22-vuotiaan suomalaisen.

Hulkon aiempi SE oli 1.06,90, jolla hän alitti Tokion A-rajan viime kesäkuussa Tampereella. SE kohentui nyt kaksi sekunnin sadasosaa.

– Se oli suhteellisen hyvä ja tasainen veto. Yleensä vauhti on ollut kauden aloituksessani 1.09:n paikkeilla, ja yhtäkkiä tuleekin 1.06, oma ennätys ja Suomen ennätys. Se tuli yllätyksenä, koska ei oltu mitenkään valmistauduttu tai herkistelty erikseen näihin kilpailuihin, Hulkko kertoi puhelimitse MTV Urheilulle.

Vaikka aika oli vahva, Hulkko koki uimisensa olleen "perustekemistä".

– Huomattiin tekniikasta, että viimeinen herkkyys puuttuu, kun ollaan vedetty paljon maitohapon sietoharjoitusta alle eikä olla tosiaan oikeastaan kevennetty millään tavalla.

Hulkko yltää uudella SE:llään tässä kohtaa tämän vuoden maailmantilastossa kuudenneksi.

– Se kertoo siitä, että suunta on oikea. Se luo uskoa siihen, että kun ruvetaan herkistelemään, hiotaan karkeimmat kulmat pois ja päästään olympialaisia kohti, vauhti toivon mukaan vielä huomattavasti nousee. Vielä on ehdottomasti paljon hiottavaa, mutta on positiivista, että pystyn silti tulemaan noinkin kovaa.

– Olisi toiveissa, että pystyttäisiin menemään selkeästi 06:n (1.06) alapuolelle, kun paikka ja aika on oikea ja tähdet osuvat kohdilleen.

"Ei muuta kuin karanteenin jälkeen takaisin altaaseen"

Hulkko kokee, että viime vuosina uurastettu työ on alkanut pikkuhiljaa tuottamaan tulosta. Kestävyysominaisuudet ovat kehittyneet.

– Siellä on kuitenkin vielä esimerkiksi satasen viimeisillä 20 metrillä tekemistä. Se tulee ihan vain työnteon kautta.

Vuoden pääkisoja Tokion olympialaisia kohti Hulkolla on "pelkästään positiivisia" ajatuksia.

– Kauden alku on mennyt harjoituksellisesti tosi hyvin. Ollaan päästy tekemään niitä asioita, joita ollaan haluttukin ja joita on pitänytkin tehdä. Mutta matka jatkuu vielä ja paljon vielä pitää vääntää töitä.

– Ei tässä auta muuta kuin palata karanteenin jälkeen takaisin altaaseen ja lähteä tekemään sitä, minkä osaa parhaiten, Hulkko sanoi nöyrästi.

Jenna Laukkanen oli rintauintifinaalissa Tukholmassa seitsemäs ajalla 1.08,90. Kisan voitti Viron Eneli Jefimova (1.06,82) ja toiseksi sijoittui Ruotsin Sophie Hansson (1.06,84).

Lauantaina Hulkko ui 50 metrin rintauinnissa toiseksi ajalla 30,78.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja