Hyytävästä hätäpuhelusta alkoi hämmästyttävä saaga – tapahtuiko Norjassa vuosikymmenen oikeusmurha?

Norjalainen toimitusjohtaja soitti hyytävän hätäpuhelun ennen puukotustaan 1:04
"Soitan, koska pöydän toisella puolella on mies, joka aikoo tappaa minut" – Kuuntele hyytävän rauhallinen hätäpuhelu. Katso koko Welcome to Norway -dokumenttisarja MTV Katsomosta.

Illanvietto päättyi verisesti yhdeksän vuotta sitten. Tapausta puitiin oikeudessa pitkään.

Nelikymppinen Øystein Flenning eli aktiivista elämää Norjan suurimman monitoimiareenan Telenor Arenan toimitusjohtajana. Yhdellä työmatkoistaan Saksaan hän tutustui Oktoberfesteillä nuoreen amerikkalaiseen pariskuntaan, Neiliin ja Erykaan.

Yhteydenpito jatkui, kun elokuussa 2014 pariskunta kertoi olevansa tulossa Osloon. Flenning pyysi heidät luokseen.

Iltaa vietettiin mukavissa merkeissä viinin ja hyvän ruoan äärellä, kunnes tunnelma muuttui. Olonsa uhatuksi kokenut Flenning soitti hätäkeskukseen.

– Soitan, koska pöydän toisella puolella on mies, joka aikoo tappaa minut.

(Kuuntele hätäpuhelunauhoite artikkelin videolta. Video on ote dokumenttisarjasta Welcome to Norway.)

Yhdeksän puukoniskua

Hätäpuheluun vastannut henkilö ei tuntunut uskovan miehen olevan hengenvaarassa ja meni pitkään ennen kuin lopulta poliisi saapui talolle. Välissä hätäkeskukseen ehtivät soittaa myös Flenningin vaimo ja anoppi.

Ennen poliisin saapumista tilanne eskaloitui, ja Flenningin ilta päättyi yhdeksän puukoniskun seurauksena sairaalaan.

Se, mitä muuta talossa tapahtui hätäpuhelun ja puukoniskujen välissä, päätyi käsiteltäväksi oikeuteen. 

Karu oikeusmurha?

MTV Katsomossa nähtävillä oleva dokumenttisarja Welcome to Norway (2022) käy seikkaperäisesti läpi tapauksen ja piirtää kuvaa epäselvyyksistä niin kuulustelijoiden, poliisin ja syyttäjien kuin lehdistönkin toiminnasta.

Lopulta tuomion tapauksesta sai Flenning vieraansa Erykan pahoinpitelystä. Flenningiä lähes kuolettavasti puukottanut Neil välttyi pitkän tutkintavankeuden päätteeksi syytteiltä hätävarjeluun vedoten.

Sarjasta herää helposti kysymys, joutuiko poliisin vähättelemä ja puukotuksen seurauksista lopunikäänsä kärsivä Flenning karun oikeusmurhan uhriksi.

Lue myös:

    Uusimmat