Hyytävä video: Mittarissa 230 km/h yleisellä tiellä – sitten Skoda-kuski vaihtaa kaistaa ilman vilkkua

Tonin autokamera tallensi hurjan kolarin moottoritiellä 0:17
Suomalaisen Tonin Teslan kameraan tallentui raju onnettomuus Saksassa. Juttuun liittyvän videon löydät artikkelin lopusta.

Video herättää kysymyksen, onko tällaisissa nopeuksissa mitään todellista järkeä, sillä pienikin arviointivirhe voi kostautua kalliisti.

Saksalaismiehen kuvaamalla videolla nähdään, kuinka kovavauhtinen kruisailu autobahnin nopeusrajoittamattomalla osuudella on muuttua silmänräpäyksessä tragediaksi. Materiaali on kuvattu kuljettajan päähän kiinnitetyllä actionkameralla.

Videolla mies kiihdyttää Volkswagen Golf GTI:nsä yli 230 kilometrin tuntinopeuteen ja käyttää oikeaoppisesti moottoritien vasemmanpuoleisinta kaistaa.

Edellä ajava Skoda-kuljettaja ei kuitenkaan joko katso peileihinsä vaihtaessaan kaistaa tai sitten teki karmean virheen takaa lähestyvän Golfin nopeuden arvioinnissa. Yhtä lailla, tämä vaihtaa kaistaa täysin yllättäen ja ilman vilkkua, minkä seurauksena Golf-kuski joutuu tiukan paikan eteen. Autot osuvat toisiinsa, mutta ajokit pysyvät kuljettajiensa hallinnassa.

Vaarallisesta tilanteesta selvitään kaikkien osapuolten onneksi säikähdyksellä ja pienillä autoihin tulleilla vaurioilla, mutta tilanteessa oli kaikki ainekset hyvin toisenkinlaiseen lopputulemaan.

Katso video alta.

Lue myös:

    Uusimmat