Hyytävä haamuraja rikki: Maailmassa on todettu yli 100 miljoonaa koronatartuntaa – uusia tartuntoja syntyy nyt 7,7 sekunnin välein

1:19
Muuntunut koronavirus luo painetta rajoitusten kiristämiselle – Suomessa todettu toistaiseksi 100 muunnostartuntaa

Koko maailmassa on todettu yhteensä yli 100 miljoonaa koronavirustartuntaa. Asia selviää yhdysvaltalaisen Johns Hopkinsin yliopiston seurannasta.

Määrällisesti eniten tartuntoja on todettu Yhdysvalloissa, jossa tartunnan saaneita on yli 25 miljoonaa eli noin neljännes kaikista kirjatuista tartunnoista.

Seuraavaksi eniten tartuntoja on todettu Intiassa, Brasiliassa, Venäjällä ja Britanniassa.

Maailmanlaajuisesti yli 2,1 miljoonaa ihmistä on kuollut liittyen koronavirukseen.

Koronavirus lähti leviämään Kiinassa loppuvuodesta 2019.

Tartunta 7,7 sekunnin välein

Tämän vuoden alusta alkaen koronavirukseen on sairastunut uusi ihminen keskimäärin 7,7 sekunnin välein. Joka päivä tartuntoja on todettu keskimäärin lähes 670 000.

Pandemian leviämisvauhtia kuvaa, että ensimmäiseen 50 miljoonaan tartuntaan kului aikaa 11 kuukautta, seuraaviin 50 miljoonaan ainoastaan kolme kuukautta.

Koronarokotetta on kehitetty vuoden aikana pikavauhtia useissa eri yhtiöissä. Rokottaminen on aloitettu 56 maassa, ja toistaiseksi yhteensä 64 miljoonaa annosta on piikitetty. Etenkin Euroopassa on viime päivinä kritisoitu rokotteiden loppumista kesken, sillä esimerkiksi AstraZeneca kertoi kykenevänsä toimittamaan vain kolmanneksen alunperin ilmoittamasta rokotemäärästään.

Tehokkaimmin kansalaisiaan on toistaiseksi kyennyt rokottamaan Israel, jonka väestöstä jo 29 prosenttia on saanut vähintään yhden annoksen. Suomessa on toistaiseksi rokotettu noin 110 000 ihmistä.

THL harkitsee maskisuosituksen tiukentamista: Näytämme kahden erilaisen maskin keskeisimmät erot

3:21

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja