Hyvästi aurinkoiset ulkoilusäät! Luvassa tuulta, sateita ja jopa lunta – myös myrskypuuskat mahdollisia

3:29

Aurinkoiset ja lämpimät ulkoilusäät muuttuvat koko Suomessa viileiksi, märiksi ja paikoin jopa myrskyisiksi. Myös lumisateita saadaan paikoin.

Suomeen saapuu matalapaine ensiyönä ja se kulkee maan keskiosan kautta.

– Jo torstai-illan aikana keksisessä Suomessa alkaa sataa lunta ja sitä voi pyryttää paikoin aina 5-10 cm lunta, kertoo meteorologi Markus Mäntykannas.

Lämpötila on nollan asteen molemmin puolin.

–Varsinkin matalapaineen keskuksen ympäristössä voi tulla märkää lunta, joka voi jäädä puihin kiinni eli paikallista tykkylumi vahinkoa saattaa syntyä.

Lumisade ei ole ensiyön ainoa elementti, joka liittyy viilenevään ilmaan. Myös vettä- ja räntää saadaan Etelä-Suomeen. Salpausselän pohjoispuolella tulee lunta.

Myrkypuuskat mahdollisia

– Myös tuulet voimistuvat matalapaineen ylityksen yhteydessä. Tänään illalla tuulet ovat voimakkaimmillaan etelärannikon tuntumassa ja Suomenlahdella. Ensi yönä myrskypuuskia voi esiintyä myös länsirannikon tuntumassa.

Paikalliset tuulivahingot ovat mahdollisia myrskyn yhteydessä, mutta Pohjois-Suomi säästyy kovilta tuulilta tällä kertaa.

– Kun matalapaine on Suomen ohittanut perjantaina, on luvassa todella kylmä pohjoisviima varsinkin etelässä. Puuskat tuntuvat kylmiltä, vaikka mittareissa on muutama lämpöaste, sää tuntuu selvästi olevan pakkasen puolella, kuvailee Mäntykannas.

– Kaikki sateet, mitä huomenna tulee matalapaineen jälkipuolella, alkavat Etelä-Suomessakin olemaan silkkaa lunta.

Viikonloppua kohden alkavat tuulet hellittää. Lauantaina on poutaisempi päivä ja aurinkokin saattaa pilkahtaa. Viikonloppuna on kylmiä pakkasöitä luvassa koko Suomessa, mutta sunnuntaina alkaa sitten ilma lauhtumaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja