Hyvästejä ja jälleennäkemisiä – Euroopan romanttisimmat rautatieasemat

Rautatieasemat toimivat usein romanttisten kohtausten päänäyttämönä. Hotels.com listasi Euroopan romanttisimmat rautatieasemat. Ne tarjoavat upeat puitteet pakahduttaville eroille tai jälleennäkemisille – tai kutkuttavan alun yhteisille seikkailuille.

Antwerpen Centraal, Antwerpen

Antwerpen Centraal -rautatieaseman läpi kulkee päivittäin lähes 25 000 matkustajaa ja 500 junaa. Aseman vaikuttava kupoli on ansainnut sille lempinimen rautateiden katedraali. Vuonna 1905 käyttöönotettua asemaa on uudistettu viime vuosina aktiivisesti. Historiallinen ja romanttinen kohde on upea paikka lupaukselle jälleennäkemisestä.

Gare Du Nord, Pariisi

Vuosien 1861-1865 välillä rakennettu Gare du Nordin asema on paitsi yksi Pariisin keskeisimmistä liikenteen solmukohdista myös yksi Ranskan tärkeimmistä historiallisista monumenteista. Julkisivun 23 kivipatsasta symboloivat suurkaupunkien kohdeasemia ja rakennuksessa on 1800-luvulle tyypilliset rautakehyksiset ikkunat. Charmikas rautatieasema rakkauden kaupungissa – romanttinen näyttämö par excellence!

King’s Cross, Lontoo

King's Cross on ollut yksi Lontoon merkittävimmistä asemista aina siitä lähtien kun se vihittiin käyttöön vuonna 1852. Viktoriaanista tyyliä edustava asema on yksi Lontoon vilkkaan joukkoliikenteen tärkeimmistä asemista. Aseman uudistus valmistui vuonna 2012 juuri Britannian isännöimien olympialaisten alla ja sillä pyrittiin vastaamaan yhä kasvavien liikennemäärien aiheuttamiin haasteisiin. King's Crossilla voit myös lisätä päivääsi ripauksen magiaa; löydät sieltä myös Harry Potter -kirjoista tutun Tylypahkan pikajunan lähtölaiturin 9 ¾.

Centraal train station, Amsterdam

Amsterdamin vuosien 1881-1889 välillä rakennettu keskusrautatieasema on yksi kaupungin kauneimmista historiallisista monumenteista. Upea uusrenessanssin ja uusgotiikan tyylejä yhdistelevä rakennus lepää yli 8000 puisen pilarin päällä. Aiemmin ykkösluokan odotushuoneena toiminut, aseman toisessa kerroksessa sijaitseva Grand Café Restaurant on täydellinen paikka jakaa hetki rakkaasi kanssa ennen junan lähtöä.

Bahnhof Friedrichstrasse, Berliini

Vaikkakaan Friedrichstrassen asemalla ei ole merkittäviä arkkitehtonisia yksityiskohtia, asema on tunnettu historiallisesta roolistaan lännen ja idän rajalla ja se on toiminut monien sydäntä särkevien jäähyväisten näyttämönä. Saksojen jaon aikana laiturien B ja C välinen aita täytti saman tarkoituksen kuin Berliinin muuri. Asema oli näin jaettu kahteen aivan erityyppiseen asemaan. Toista käyttivät itäsaksalaiset ja toista länsiberliiniläiset ja ulkomaalaiset jotka vaihtoivat eri läntisten linjojen välillä tai siirtyivät Länsi-Berliinin ja Itä-Berliinin välillä, sekä ne harvat itäsaksalaiset jotka olivat onnistuneet saamaan viisumin länteen. Kun alkuperäinen rajakontrolliasema kävi liian pieneksi, aseman pohjoispuoliselle aukiolle rakennettiin rajakontrollointia varten uusi rakennus, Kyynelten palatsi.

Lähde: Hotels.com

Kuvat: All Over Press, Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat