Hyundai-kuljettaja Huttusella selkeä suunnitelma MM-ralliin

Ott Tänak ajoi voittoon Argentiinassa 1:13

Hyundain kehitysohjelmaan kuuluva Jari Huttunen kohtaa uuden haasteen tulevana viikonloppuna, kun kauden kuudes MM-ralli ajetaan Portugalissa.

Pääkuvan videolla kuvaa MM-sarjan edellisestä kisasta, huhtikuun lopussa ajetusta Argentiinan rallista.

Huttunen on ajanut tällä kaudella kaksi kilpailua Hyundai i20 R5 -autolla. Sekä Ruotsissa että Meksikossa Huttunen kärsi ongelmista, ja molemmista ralleista taskuun jäi kuudes sija WRC2-luokassa.

Portugalin sorilla kiuruvetinen hakee kauden ensimmäistä kunnon onnistumista, johon hänellä on selkeä suunnitelma.

- Uskon, että sijoitus on hyvä, jos saamme ajettua puhtaan rallin ilman ongelmia. Tänä vuonna meillä ei ole ollut yhtäkään puhdasta rallia, Huttunen sanoi kisan aattona MTV Sportille.

Huttunen ei ole kilpaillut aiemmin Portugalin MM-osakilpailussa. Suomalaislupaus antaa tasoitusta kokeneemmille kilpakumppaneilleen, sillä ralli ei ole juurikaan muuttunut viime vuodesta.

- Sitä tässä harmiteltiinkin, että kun olisi ollut edes nuotittamassa täällä viime vuonna. Sekin olisi helpottanut paljon. Mutta kerta se on ensimmäinenkin, Huttunen naurahti.

Skoda-kuljettajat ovat dominoineet WRC2-luokkaa tänäkin vuonna. Hyundai on keskittynyt R5-luokituksen autonsa kehitykseen, mutta eroa on vielä kärkeen.

- Se on selvää, että täällä on vaikeaa ajaa kärkisijoista, mutta ehkä olemme päässeet pienen askeleen lähemmäksi Skodaa. Uskon, että meillä on hyvä moottori, mutta ajettavuutta pitää saada parannettua entisestään, Huttunen sanoi.

Portugalin MM-ralli starttaa torstai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella.

Lue myös:

    Uusimmat