Mainos

"Hysteerisen kuumassa" Onnibussissa matkustanut nainen kuvailee tuskaista matkaa MTV:lle: Naureskeltiin, että tuskin poliisi tämän takia tulee

Uutisoimme aiemmin tukalan kuumasta Onnibus-matkasta, joka pysähtyi vasta poliisin käskystä. Samalla vuorolla linja-autossa matkustanut nainen kertoo MTV Uutisille, miltä autossa istuminen tuntui.

Nimettömänä pyynnöstään pysyvä porvoolainen matkustaja oli jo Turussa bussiin noustessaan pannut merkille, että sisällä linja-autossa oli hyvin kuuma.

– Kuski oli sanonut, että on ollut 20 vuotta töissä bussialalla, ja että se kyllä viilenee, kun hän laittaa ilmastoinnin täysille, matkustaja kertoo.

Bussin yläkerrassa matkustanut nainen kertoo, että viileämpää ei kuitenkaan tullut. Astmaatikolle tukala lämpötila tuntui erityisen epämukavalta. Yläkerran matkustamossa oli ollut myös lapsia.

– Se happi alkoi loppua jo ensimmäisen vartin aikana. Kyllä siitä useampi ihminen kävi huomauttamassa, että siellä on liian kuuma. Alakerran ja yläkerran välillä oli ihan selkeä ilmastoero, että siinä oli ikään kuin sellainen seinä, kun meni ylös.

Kuuma umpio

Naisen mukaan matkustamossa vallitsi yleinen ilmapiiri siitä, että autossa on jopa "hysteerisen kuuma". 

– Ja kun mikään ikkuna ei aukea, olet umpiossa, joka on vain helvetin kuuma.

Matkustaja kertoo istuneensa lähellä naista, joka oli soittanut ensin Onnibusille ja lopulta poliisille.

– Naureskeltiin siinä vielä, että tuskin poliisi tämän takia tulee, mutta tulivat ne lopulta kuitenkin.

Onnibusin toimitusjohtaja Lauri Helke kertoi aiemmin, että bussin kuumuuden syynä oli luultavasti rikki mennyt jäähdytysilmastointi.

Poliisi varmisti, että matkustajat saavat lisäetapin

Poliisi oli matkustajan mukaan pysäyttänyt linja-auton Salon jälkeen ensin moottoritien sivuun, ja lopulta ohjannut bussin ajamaan ramppia ylös. Kuljettaja oli ollut tovin poliisiautossa puhutettavana, ja matkustajat olivat päässeet sen ajaksi ulos autosta.

– Meiltä poliisi kysyi vain, että matkustetaanko me vai tilataanko taksi. Jos tilataan tila taksi, joutuisimme itse maksamaan sen Salosta Helsinkiin ja laittamaan reklamaation siitä, matkustaja kertoo.

Bussi pääsi jatkamaan pysähdyksen jälkeen matkaansa, ja kaikki matkustajat olivat nousseet takaisin kyytiin.

Loppumatkan aikana auto oli matkustajan mukaan vielä kerran pysähtynyt Lohjan ABC:lle, että kyytiläiset pääsivät ostamaan vettä.

Onnibusin toimitusjohtajan mukaan kuljettaja oli toiminut tilanteessa virheellisesti, kun ei ollut pysäyttänyt autoa ennen poliisin käskyä. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja