Hyssyttelyrahatapaus etenee – Trump aikoo todistaa oikeudessa

Koko oikeudenkäynnin on arvioitu kestävän kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump aikoo todistaa rikosoikeudenkäynnissään, joka alkaa valamiehistön valinnalla New Yorkissa maanantaina. Hän kertoi aikeistaan toimittajille perjantaina.

Tapaus liittyy Stephanie Cliffordille vuoden 2016 presidentinvaalien alla maksettuihin niin sanottuihin hyssyttelyrahoihin. Clifford tunnetaan myös pornonäyttelijänä käyttämällään nimellä Stormy Daniels.

Trumpin väitetään syyllistyneen lukuisiin kirjanpitorikoksiin maksuja peitellessään. Myös itse vaitiolosta maksamisen saatetaan katsoa olleen rikos, koska kirjanpitorikossyytökset liittyvät vuoden 2016 vaaleihin liittyneen laittoman toiminnan peittelemiseen.

Trumpia syytetään kirjanpitorikoksista yhteensä 34:ssä eri syytekohdassa. Trump on kiistänyt syytteet ja sen, että hänellä olisi ollut intiimi suhde Cliffordin kanssa.

Perjantaina hän sanoi toimittajille aikovansa kertoa oikeudenkäynnissä totuuden, joka hänen väitteensä mukaan on se, ettei syyttäjällä ole tapausta häntä vastaan.

Hyssyttelyrahojen maksamisen on tunnustanut Trumpin entinen asianajaja Michael Cohen, joka on sanonut järjestelleensä Cliffordille 130  000 dollarin suuruisen summan.

Hyssyttelyrahaoikeudenkäynnin ytimen muodostavat Trumpin Cohenille tekemät takaisinmaksut.

Koko oikeudenkäynnin on arvioitu kestävän kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Trump on ensimmäinen Yhdysvaltain presidentti, joka vastaa syytteisiin rikosoikeudenkäynnissä.

Trump pyrkii parhaillaan uudelle presidenttikaudelle ja on republikaanipuolueen todennäköinen presidenttiehdokas marraskuisissa vaaleissa.

Lue myös:

    Uusimmat