Mainos

Hylätystä Kössistä kouliintui syöpäkoira – tunnisti koirakaverinsa syövän ennen ketään muuta

8:09

Huomenta Suomessa vieraili perjantaiaamuna syöpäkoira Kössi, joka on kulkenut pitkän matkan hylätystä ja arasta pennusta itsevarmaksi syöpäkoiraksi.

Kössi löytyi pentuna pahvilaatikosta Malagan moottoritien varrelta.

– Se oli kauhean arka ja pelkäsi kaikkea, Kössin omistaja Susanna Paavilainen kertoi lähetyksessä.

Paavilainen mietti, miten voisi parantaa herkän koiran itsetuntoa. Hän päätti viedä sen homekoirakurssille. Ajatuksena oli, että onnistuminen hajujen tunnistamisessa tekisi Kössin itsetunnolle hyvää.

– Ja niin se tekikin. Siitä kuoriutui ihan uusi koira, kun se sai itsevarmuutta.

Koulutuksessa mietittiin, että jos koirat kerran ovat näin taitavia haistamaan, niin kyllä ne varmaan tunnistaisivat eri sairauksiakin. Niinpä Kössistä alettiin kouluttaa syöpäkoiraa. Nyt sillä on siltäkin saralta jo vahvoja näyttöjä.

– Minun edesmenneen kultaisennoutajan suuta se alkoi aamuisin nuolemaan ihan hysteerisesti. Vein sen eläinlääkäriin ja ajattelin, että sillä on varmaan ientulehdus tai hammaskiveä tai jotain tällaista. Mitään ei löytynyt. Kössi jatkoi vaan sitä nuolemista aamuisin, ja kun sellainen neljä kuukautta meni, niin kultaisennoutajan alaikeneen kasvoi kukkakaalin näköinen kasvain. Todettiin, että se on iensyöpä. Eli Kössi tiesi sen jo, Paavilainen kertoo.

– Yhdeltä kissaltanikin se löysi haima- ja maksasyövän. Se alkoi ajaa sitä laumasta pois, että älä tule tänne.

Miten syöpäkoiria koulutetaan? Millainen koira soveltuu syöpäkoiraksi? Miten syöpälääkärit ovat suhtautuneet syöpäkoirien tuloon? Katso video ylhäältä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.