Mainos

Huviveneet törmäsivät Nauvon edustalla viime kesänä – Otkes: Kuljettajat eivät huomanneet toista venettä

Kahden huviveneen törmäys Nauvon edustalla viime kesänä johtui monesta eri tekijästä, joista yksi oli se, että kummankaan veneen kuljettaja ei ollut huomannut toista venettä, kertoo Onnettomuustutkintakeskus.

Otkes on saanut valmiiksi tutkintaselosteen viime heinäkuussa tapahtuneesta onnettomuudesta, jossa loukkaantui vakavasti kahdeksanvuotias lapsi ja kaksi aikuista. Kaikki loukkaantuneet olivat pienemmän veneen kyydissä.

Turmassa veneet törmäsivät toisiinsa noin 20 solmun nopeudella (noin 35 kilometriä tunnissa). Pienempi vene jäi isomman yliajamaksi ja vaurioitui pahoin, koska isomman veneen massa oli noin kymmenkertainen pienempään verrattuna.

Isommassa veneessä oli tutka päällä, mutta suurehkosta mitta-alueesta johtuen lähellä olevia kohteita oli vaikea havaita. Isommassa veneessä ohjaamon tukirakenteet ja sivureelingissä säilytettävät lepuuttajat haittasivat näkyvyyttä sivuille.

Pienemmässä veneessä oli kuomu ylhäällä, koska onnettomuusaamu oli ollut sateinen, mikä sekin haittasi näkyvyyttä ja kuuluvuutta. Otkesin mukaan veneiden kuljettajien tarkkaavaisuus on senkin takia herpaantunut, koska sunnuntai-iltapäivän veneliikenne oli vaikuttanut rauhalliselta.

Pelastustoimet käynnistyivät Otkesin mukaan ripeästi ja loukkaantuneet toimitettiin nopeasti Turun yliopistolliseen sairaalaan.

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja