Aftonbladet: 26 vuoden takaiseen 16-vuotiaan tytön murhaan löytyi syyllinen – tekijä muutti tarinaansa ja kertoi erikoisen selityksen spermatahralle uhrin housuissa

Vuonna 1996 murhatun Malin Lindströmin housuista löydetystä siemennestetahrasta saatu DNA-osuma sai syyttäjän avaamaan tapauksen uudelleen, kertoo Aftonbladet

Ala-Norrlannin hovioikeus on tuominnut 44-vuotiaan miehen vuonna 1996 tehdystä murhasta Ruotsin Husumissa. Mies murhasi 16-vuotiaan Malin Lindströmin ja sai nyt teosta viiden vuoden vankeuden.

Mies tuomittiin Lindströmin murhasta käräjäoikeudessa jo vuonna 1998, mutta hänet vapautettiin tuolloin hovioikeudessa. Lindströmin housuista löydettiin siemennestetahra, jonka myötä tapaus otettiin uudelleen käsittelyyn.

Hovioikeuden puheenjohtajan Agneta Ögrenin mukaan miehen tarina tapahtumista ei ole uskottava.

– Hänen tarinaansa on korjattu eri todisteiden selittämiseksi. Aina, kun uusia todisteita on tullut esiin, hän on muuttanut tarinaansa, Ögren sanoo.

Siemennestetahrasta löydettyä DNA-todistetta mies on selittänyt sanomalla, että hän masturboi kolme kertaa metsässä kolmen ihmisen kanssa. Viimeisellä kerralla hänet vietiin metsään kuolleen ruumiin luo, jonka hän myöhemmin tajusi olevan Lindström.

DNA-todisteen lisäksi merkittävänä todisteena on pidetty miehen hallussa olleita saksia, joista löytyi Lindströmin villapaidan viskoosikuitua. 

Tuomion pituus puhututtaa

Ögrenin mukaan miehen tuomion pituus johtuu siitä, että tuomittu oli tekohetkellä 18-vuotias ja murhasta on kulunut jo 26 vuotta. 

Tapauksen syyttäjä Stina Sjökvist kertoo SVT Nyheterille olevansa tyytyväinen, että tuomio annettiin. Samalla hän ymmärtää niitä, jotka arvostelevat vankeusrangaistuksen pituutta.

– Ymmärrän, että itse vankeusrangaistuksen pituutta on kommentoitu paljon, mutta se on eri syistä rajoitettu, eikä se ehkä vastaa sitä, miten se olisi ollut, jos hänet olisi tuomittu murhasta tänään, Sjökvist sanoo SVT:lle heti tuomion jälkeen.

Lindströmin veli kiittää poliisia

Lindströmin perhe on helpottunut tapauksen ratkaisusta.

– Tuntuu uskomattoman hyvältä. Olemme erittäin helpottuneita, ja tätä olemme toivoneet kaikki nämä vuodet, Lindströmin veli Håkan Lindborn kertoi Aftonbladetille pian tuomion jälkeen.

Lindborn kiittää poliisia uuden DNA-jäljen löytämisestä juuri oikeaan aikaan, mikä oli ratkaiseva tekijä tapauksen uudelleen avaamisessa.

Lue myös:

    Uusimmat