Mainos

Huumaavia Rivotril-tabletteja jäi poliisin haaviin pitkin kesää – 22:ta epäillään rikoksista

Poliisi on napannut huumausaineeksi luokiteltavia Rivotril-tabletteja pitkin kesää Helsingistä ja loppukesästä myös Tampereen seudulta. Helsingin poliisin mukaan vyyhden esitutkinta siirtyy syyteharkintaan näinä päivinä.

Kokonaisuudessa on 22 rikoksista epäiltyä. Pääepäillyt ovat ulkomaalaisia, pienempiä tablettieriä on napattu myös suomalaisten hallusta.

Tutkinnanjohtaja Toni Uusikiven mukaan maahan epäillään tuodun 400 000 takavarikoidun tabletin lisäksi myös muita eriä.

Poliisi ei kerro, kuinka monta erää ja pilleriä maahan epäillään kokonaisuudessa tuodun.

– Sen verran voin kertoa, että yhteen autoon menee kymmeniätuhansia pillereitä, Uusikivi sanoo.

Suurin yksittäinen takavarikko tehtiin useiden ajoneuvojen kolonnasta, josta löytyi noin 350 000 pilleriä. Poliisin mukaan ajoneuvot saapuivat Suomeen Tornion kautta ja ne oli täytetty pillereillä Euroopassa. Poliisi kuvasi takavarikkoa mittavimmaksi huumausaineeksi luokiteltavien lääketablettien takavarikoksi Euroopassa.

Tehdas Euroopassa?

Tutkinnanjohtaja Lasse Jortikan mukaan poliisilla on pillerien lähteestä "aika vankka arvio". Lähteen arvioidaan olevan pillereitä tuottava tehdas Euroopassa.

Rivotriliä saa Suomessa reseptillä Rivatril-nimellä esimerkiksi epilepsian hoitoon. Katukaupassa pillereitä käytetään usein sekaisin alkoholin kanssa ja niitä on myyty Helsingissä euron kappalehintaan.

Yhtä vyyhtiin liittyvää haaraa käsiteltiin perjantaina Helsingin käräjäoikeudessa. Syytteessä on kolme ulkomaalaista, joista yhden epäillään pitäneen hallussaan 500 kappaleen ja kahden 300 kappaleen Rivotril-pillerierää. Nämä tabletit epäillään hankitun Itäkeskuksen Puhoksen ostoskeskuksen alueelta tavatulta henkilöltä.

Haastehakemuksen mukaan epäiltyjen uskotaan aikoneen myydä pillerit eteenpäin. Kaikille kolmelle vaaditaan ehdollista vankeutta.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.