Huuhkajilta pohjakosketus kotikentällä: Liechtenstein haki tasapelin!

Suomen jalkapallomaajoukkueen vaikeudet jatkuivat nöyryyttävältä tuntuvalla 1-1-tasapelillä Liechtensteinia vastaan Turussa pelatussa maaottelussa.

Huuhkajilla oli mahdollisuus ratkaista kamppailu jo avauspuolikkaan maalipaikoillaan, mutta vieraat onnistuivat tasoitusmaalissa reilun tunnin pelin jälkeen.

Mehmet Hetemaj vei Suomen 1-0-johtoon 18. minuutilla puskettuaan Robin Lodin laidalta antaman vapaapotkun vastustamattomasti verkkoon.

Tämän jälkeen Huuhkajilla oli useita paikkoja johdon kasvattamiseen, mutta toisella jaksolla Liechtenstein onnistui hyvän jaksonsa päätteeksi yllättäen tasoituksessa.

Tilanne avautui, kun Fredrik Jensen antoi keskikentältä pahan harhasyötön, jonka seurauksena David Hasler pääsi etenemään keskeltä ja laukoi pallon alakulmaan kapteeni Niklas Moisanderin peruuteltua edellään katkaisematta hyökkäystä.

Viimeisellä lisäaikaminuutilla Joel Pohjanpalo kaatui rangaistusalueella, mutta tilanteesta ei tuomittu rangaistuspotkua.

Liechtensteinilla oli ennen tasapeliä kahdeksan ottelun tappioputki. Lilliputtimaa oli hävinnyt muun muassa Islannille 0-4, Tanskalle 0-5 j Espanjalle 0-8.

Suomi on puolestaan voittanut viimeksi A-maaottelussa syyskuussa 2015. Joukkue pelaa sunnuntaina Tampereella MM-karsintaottelussa Ukrainaa vastaan.