Huuhkajien valmennusryhmään yllätysnimi – päävalmentajasta päätös: "Fakta, jota ei voida ohittaa"

Markku Kanerva jatkaa Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajana. Jatko käsittää syksyllä alkavan Kansojen liigan, tulevat MM-karsinnat ja mahdollisen MM-lopputurnauksen 2026.

Kanerva on toiminut Huuhkajien päävalmentajana joulukuusta 2016 lähtien. Hänen valmentaja-aikansa kohokohta on ollut Suomen luotsaaminen vuonna 2021 pelattuun EM-lopputurnaukseen.

Kanervan asema on ollut tuoreeltaan tapetilla. Suomi ei selviytynyt parhaillaan käynnissä oleviin EM-kisoihin.

Maanantain tiedotustilaisuudessa julkistettiin myös, että Jani Honkavaara, Teemu Tainio ja Tim Sparv astuvat Huuhkajien valmennusryhmään. Honkavaara ja Tainio olivat odotetumpia nimiä, Sparv sen sijaan yllättävämpi kiinnitys. Paitsi että Sparv toimii valmentajana hän on myös yhteyshenkilönä pelaajiston ja valmennuksen välillä players' manager -nimikkeellä.

Honkavaara toimii Kuopion Palloseuran ja Tainio virolaisen JK Kalevin päävalmentajana. Huuhkajien entinen kapteeni Sparv on toiminut tuoreeltaan Sparta Prahan kakkosjoukkueen valmennusryhmässä ja hänet on nimetty seuran edustusjoukkueen apuvalmentajaksi ensi kaudesta lähtien.

Mika Nurmela ja Toni Korkeakunnas eivät toimi enää Huuhkajien valmennusryhmässä. Nurmela jatkaa Palloliiton Pohjoisen alueen aluevalmentajana, Korkeakunnas palasi toukokuussa Helsingin Jalkapalloklubin päävalmentajaksi.

"Huuhkajat Kanervan johdolla suorittanut yli odotusten"

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti painotti, että muutosta tarvittiin. Nykyisestä päävalmentajasta ei kuitenkaan lähdetty luopumaan. 

Huuhkajilla oli Lahden mukaan kartoituksessa alkujaan pitkällä listalla 25 valmentajaa "vertailukohtana" Kanervalle. Heistä karsittiin lyhyemmälle listalle 15 nimeä, joista 10 oli kansainvälisiä vaihtoehtoja. Lahti totesi yleisesti, että valmentajaksi ei haluttu valita Kanervaa huonompaa luotsia.

– Kanerva on Huuhkajien menestynein päävalmentaja kautta aikojen. Se on fakta, jota päätöksenteossa ei voida eikä haluta ohittaa. Huuhkajat on Kanervan johdolla suorittanut yli odotusten suhteessa omaan ja vastustajan tasoon nähden, mikä oli merkittävä tekijä jatkosopimuksen solmimisessa, Lahti kommentoi.

Lahti ynnäsi Kanervan eduksi myös suomalaisen jalkapallon nykytilan ja kehitystarpeiden tuntemuksen. Kanervalla on Lahden mukaan myös nykyisen maajoukkueen vahva tuki taustallaan.

Lue myös:

    Uusimmat