Huuhkajien EM-ottelua jatkettiin Christian Eriksenin sydänpysähdyksen jälkeen – tanskalaisministeri ripittää Uefaa

3:50
Tulosruudussa ennakoitiin Huuhkajien keskiviikkoista Venäjä-ottelua ja raportoitiin tiistaisen Ranska-Saksa-ottelun tapahtumista.

Tanskan kulttuuriministeri Joy Mogensen ihmettelee Euroopan jalkapalloliitto Uefan toimia, jotka koskevat jalkapallon EM-kisojen Tanska–Suomi-ottelun tapahtumia.

– He eivät antaneet itsestään hyvää kuvaa johtajina, totesi Mogensen tanskalaiselle TV2-kanavalle.

Tanskalaispelaaja Christian Eriksen sai sydänpysähdyksen kesken viime lauantain EM-ottelun, minkä seurauksena peli keskeytettiin lähes kahdeksi tunniksi. Eriksen on edelleen sairaalahoidossa, mutta voi päivä päivältä paremmin. 

– Pelaajien oli varmasti vaikea seurata vierestä joukkuekaverinsa kamppailua elämästä ja kuolemasta, minkä jälkeen peliä oli vielä jatkettava, Mogesen lisäsi.

Tapahtuneen jälkeen Tanskalle annettiin mahdollisuus pelata ottelu loppuun saman tien, tai vaihtoehtoisesti jatkaa peliä seuraavana päivänä. Mogensenin mielestä myös kolmannen vaihtoehdon olisi tullut olla tarjolla, joka tässä tapauksessa olisi tiennyt saman tien pelin päättymistä Tanskan 0–3-tappioon.

Uefa ilmoitti maanantaina, että tapahtumia käsiteltiin kunnioittavasti, ja että molemmat joukkueet pyysivät ottelun pelaamista loppuun vielä samana iltana.

Tanskan jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Kasper Hjulmand on asiasta kuitenkin eri mieltä.

– On väärin sanoa, että me olimme niitä, jotka pyysivät jatkaa pelaamista, tanskalaisluotsi korosti.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja