Huuhkajien EM-alkulohkon pelipäivät selvillä – faneille lyhyet matkat

4:05
Nämä maat Suomi kohtaa ensi kesänä jalkapallon EM-kisoissa – fanien ei tarvitse matkustaa kauas

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa EM-lopputurnauksen alkulohkossa Belgian, Venäjän ja Tanskan. Ensi kesänä pelattavan turnauksen lohkot arvottiin lauantaina Bukarestissa Romaniassa.

Huuhkajien päätyminen B-lohkoon tarkoittaa sitä, että Suomi pelaa alkulohkon pelinsä Pietarissa ja Kööpenhaminassa. Jo ennen arvontoja oli selvää, että Suomi päätyy A- tai B-lohkoon. A-lohko pelataan Roomassa ja Bakussa.

Suomen lohkovastustajista ennakkoon kovin on Belgia, vaikka myös Venäjä ja Tanska ovat laatujoukkueita. Suomi pelaa ensimmäisen ottelunsa Kööpenhaminassa Tanskaa vastaan 13. kesäkuuta.

Belgia on maailmanlistan ykkönen ja edellisten MM-kisojen pronssimaa. Karsinnoissa se voitti kaikki kymmenen otteluaan ja eteni vakuuttavasti kisoihin.

Belgia on täynnä tähtiä, joista kirkkaimpia ovat Manchester Cityn Kevin De Bruyne ja Real Madridin Eden Hazard.

Venäjä ja Tanska turnausisäntiä

Venäjä pelasi Belgian kanssa samassa karsintalohkossa ja sijoittui toiseksi. Venäjä voitti kymmenestä karsintapelistään kahdeksan ja hävisi kaksi.

Venäjän miehistön runko tulee perinteisesti kotimaan sarjassa elantonsa tienaavista pelaajista. Joukkueen ykköstykki karsinnoissa oli Pietarin Zenitin Artem Dzjuba, joka viimeisteli yhdeksän osumaa.

Tanska sijoittui Sveitsin voittamassa D-karsintalohkossa toiseksi. Tanska pelasi karsinnoissa kahdeksan ottelua keräten neljä voittoa ja neljä tasatulosta. Joukkueen ykköstähtiä ovat Leicesterin Kasper Schmeichel ja Tottenhamin Christian Eriksen.

Tanskan tämänhetkinen sijoitus Fifan maailmanlistalla on 16:s, Venäjän 38:s ja Suomen 58:s.

Suomi kohtaa Tanskan Kööpenhaminassa ja Venäjän sekä Belgian Pietarissa. Belgia oli arvonnoissa ensimmäisessä, Venäjä toisessa, Tanska kolmannessa ja Suomi neljännessä korissa.

Faneille lyhyet matkat

Suomen päätyminen B-lohkoon on kisamatkalle suuntaavien Huuhkajien kannattajien näkökulmasta hyvä ja huono asia. Matkat Pietariin ja Kööpenhaminaan ovat lyhyempiä, ekologisempia ja lähtökohtaisesti halvempia kuin Roomaan ja etenkin Bakuun.

Noin 38 000 katsojaa vetävä Kööpenhaminan Parken-stadion on lopputurnauksen pienin areena. Suomalaiskannattajien pääsylippukiintiö Kööpenhaminaan on 5 000 ja Pietariin 8 000, kun se olisi ollut Bakuun 8 000 ja Roomaan 10 000 kappaletta.

EM-turnausta pelataan ensi kesänä 12 kaupungissa ja yhtä monessa maassa eri puolilla Eurooppaa.

C-lohkon isännät ovat Amsterdam sekä Bukarest, D-lohkon Lontoo sekä Glasgow, E-lohkon Bilbao sekä Dublin ja F-lohkon München sekä Budapest.

A-lohkossa pelaavat Italia, Sveitsi, Turkki ja Wales, C-lohkossa Ukraina, Hollanti ja Itävalta, D-lohkossa Englanti, Kroatia ja Tshekki, E-lohkossa Espanja, Puola ja Ruotsi sekä F-lohkossa Saksa, Ranska ja Portugali.

Lohkoihin C–F tulee kuhunkin yksi maa Kansojen liigan pudotuspeleistä, jotka pelataan maaliskuussa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja