Huuhkajat-legenda Sami Hyypiä ei etsi aktiivisesti työtä jalkapallon parista: "Teen asioita, joita en aiemmin pystynyt tekemään"

Sami Hyypiän viimeisin valmennuspesti päättyi vuonna 2016. Hän kertoi Liverpool Echolle siitä, miten aika on kulunut valmennustehtävien jälkeen.

Hyypiä siirtyi Leverkusenin pelaajasta valmentajaksi vuonna 2011. Tuon jälkeen hänellä on ollut kaksi pestiä, englantilaisen Brightonin ja sveitsiläisen FC Zurichin peräsimessä. Vuonna 2016 jälkeen aika on Hyypiän mukaan mennyt perheen ja muiden aktiviteettien parissa.

– Poikani ovat nyt 12- ja 14-vuotiaita. He pitävät siitä, että olen enemmän paikalla. Pelaan jääkiekkoa ja pidän myös motocrossista. Teen asioita, joita en aiemmin pystynyt tekemään tai ehtinyt, kun pelasin tai valmensin, Hyypiä sanoo.

– Jos en olisi ottanut tätä mahdollisuutta viettääkseni enemmän aikaa poikieni kanssa heidän kasvaessa, olisin katunut sitä myöhemmin. En etsi aktiivisesti työtä jalkapallon parista. Otan oman aikani. Tulen valmentamaan vielä joku päivä, mutta en nyt, Hyypiä jatkaa.

Suomalainen palaa Anfieldille maaliskuun 23. päivä, kun Liverpoolin legendat kohtaavat Milanin vastaavat erityisessä hyväntekeväisyysottelussa. Hyypiä pääsee pelaamaan tuolloin kaudella 2004-2005 Mestarien liigan voittaneen joukkueen pelaajien kanssa.

Mukana on sellaisia nimiä kuten Jerzy Dudek, Jamie Carragher, Luis Garcia, Vladimir Smicer ja Djibril Cisse. Vastapuolikin on nimekäs, sillä Milanin legendojen joukkueessa ovat Gennaro Gattuso, Kaka, Paolo Maldini ja Andrea Pirlo.

– Odotan sitä todella. En ole pelannut monissa legendojen otteluissa, mutta kuulin, että he yrittävät saada mukaan mahdollisimman monta Mestarien liigan voittaneesta joukkueesta, joten on mukava nähdä vanhoja ystäviä, Hyypiä kertoo.

– Hoidan itseäni kuntoon ja tulen olemaan 90 minuutin kunnossa, jos sille on tarvetta. Toivottavasti pääsemme kävelemään täyden stadionin eteen ja siitä tulee unohtumaton hetki. Se on mahtavaa nähdä vanhoja joukkuettovereita. En pidä yhteyttä kaikkien heidä nkanssa, joten tulee olemaan mukavaa vaihdella kuulumisia ja oppia, mitä kaikki tällä hetkellä tekevät, Hyypiä sanoo.

Hyypiä heittää myös Milanin pelaajille kohdistuvan vitsin. 

– En usko, että Milanin pelaajat haluavat muistella vuoden 2005 finaalia, heillä on ehkä enemmän mielessä vuoden 2007 finaali, Hyypiä toteaa.

Mestarien liigan Liverpoolin paidassa voittanut Sami Hyypiä pelasi urallaan Huuhkajien paidassa 105 ottelua, joissa hän teki viisi maalia.

Lue myös:

    Uusimmat