Huuhkajat-kapteeni Tim Sparv paljasti kolme parasta asiaa Suomessa

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv EM-kisoihin päästystä: ”Unelmien täyttymys” 2:31
Videolla Huuhkajien kapteenin Tim Sparvin ajatukset Linnan juhlien yhteydestä.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparv kutsuttiin tämän vuoden Linnan juhliin. Sparv kipparoi Huuhkajat historialliseen saavutukseen, kun Suomi nappasi ensimmäistä kertaa koskaan arvokisapaikan.

Huuhkajat on mukana ensi kesänä pelattavissa EM-kisoissa.

Sparv on tavoitellut paikkaa jo vuosien ajan Suomen joukkueen kanssa. Kansakunnallisesti odotus oli raastavan pitkä.

– Olen todella ylpeä, että saan olla tämän joukkueen kapteeni. Maajoukkue on ollut iso osa identiteettiäni ja se, että pääsemme kisoihin, on unelmien täyttymys, Sparv hymyili leveästi Linnan juhlissa, MTV Uutiset Liven haastattelussa.

– Vielä on vaikea ymmärtää, että mitä olemme saavuttaneet. Fiilis on aivan loistava. Tämä on ollut aina se unelma ja tavoite meille. Olen todella iloinen kannattajien puolesta, että he pääsevät kokemaan jotain tämmöistä, Sparv jatkoi iloitsemista.

32-vuotias Sparv pelaa tällä hetkellä Tanskan Superligan FC Midtjyllandissa. Linnan juhlissa hän on yhdessä Jitka-rakkaansa kanssa.

Sparvin mukaan suomalaisuus näkyy heidän arjessa.

– Suomi on maailman paras maa minun mielestäni. Rakastan olla ulkomailla, koska saan kokea uusi kulttuureja. Mutta Suomessa on paljon hyvää.

– Sauna, ruisleipä ja Pohjanmaa. Siinä on kolme parasta asiaa Suomesta, Sparv sanoi, mairean hymyn kera.

Huuhkajien kapteenina Sparv on nyt iso esimerkki suomalaisille.

– Tiedän, että mulla on hyvä sauma olla jonkinlainen esimerkki ja esikuva. Toivon, että voin inspiroida muita. Onko se sitten sitä, että saan lapset lukemaan enemmän tai jotain muuta. Yritän parhaani.

– Se on tärkeää, että yhteiskunnassa on esimerkkejä, jotka voivat inspiroida uutta sukupolvea, Sparv nyökyttelee.

Lue myös:

    Uusimmat