Huuhkajat-kapteeni ei odota helppoa ottelua: "Se on todella vaikeaa"

Tim Sparv lähtee Liechtenstein otteluun luottavaisena – loukkaantumiset ovat häirinneet valmistautumista:"Jos Rive päättää, että pelaa niin olen valmis" 2:33
Videolla Tim Sparvin haastattelu.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue pelaa historiallisesta ensimmäisestä EM-kisapaikasta perjantaina, kun vastassa on Liechtenstein. Huuhkajien kapteeni Tim Sparv ei odota helppoa ottelua.

Sparv on itse kärsinyt vammoista ja hän on pelannut edellisen kerran Huuhkajien paidassa ottelussa Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. Sparv kertoo MTV Urheilulle, että pelikunto ei ole paras mahdollinen.

– Pohja on kunnossa ja se on pääasia. Pelituntumaa puuttuu tietenkin, kun viimeinen peli oli Bosniaa vastaan. Siitä on aika pitkä aika. Jos Rive haluaa, että minä pelaan, niin olen valmis, Sparv kertoo.

Vieraskentällä Suomi voitti ottelun 2-0 lukemin Liechtensteinia vastaan. Jalkapallomaailman lilliputteihin kuuluva Liechtenstein on haalinut näissä karsinnoissa kaksi tasapeliä. Sparv nostaa esiin tulevan ottelun vaikean kohdan.

– Odotan, että hallitsemme peliä. Se on kuitenkin todella vaikeaa, kun sinulla on 11 puolustajaa edessäsi. Kaikki tiedostaa sen varmasti, että se ei ole mikään helppo juttu. Vieraspelissä nähtiin hyvä Suomi ja loimme jatkuvasti hyviä maalintekopaikkoja. Toivon, että perjantaina nähdään samanlaista toimintaa, Sparv sanoo.

– Jos emme tee maalia ensimmäisellä puoliajalla, niin ei ole mitään paniikkia, sillä meillä on vielä 45 minuuttia. Kärsivällisyys on todella tärkeää, Sparv jatkaa.

Huuhkajat kohtaa Liechtensteinin perjantaina Telia 5G Areenalla kello 19.

Yllä olevalla videolla Tim Sparvin haastattelu.