HUS yli kaksinkertaistaa tehohoidon kapasiteetin

THL julkaisi uuden ennusteen koronaepidemiasta 2:06
THL julkaisi uuden arvion koronaepidemiasta.

Koronavirusepidemiaan varautuminen on täydessä käynnissä.

Tehohoidon järjestelyitä tehdään parhaillaan ja koronaviruspotilaiden sijoittaminen eri erikoisalojen sisällä on ohjeistettu. Vuodeosastoja otetaan tarvittaessa koronaviruspotilaiden käyttöön.

Sosiaali- ja terveysministeriö on ohjeistanut sairaanhoitopiirejä nostamaan tehohoidon kapasiteettia. Ohjeistus perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tekemiin tehohoidon tarpeen arvioihin. HUS valmistautuu lisäämään tehohoitokapasiteetin tarvittaessa yli kaksinkertaiseksi mm. muuntamalla valvontatasoisia paikkoja, heräämötiloja ja leikkaussaleja asteittain väliaikaisiksi teho-osastoiksi.

– Lähdemme valmiusjohtamisessa siitä, että varaudumme pahimpaan. Selvitämme kaikki mahdollisuudet kasvattaa kapasiteettia edelleen", sanoo johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi HUSista.

Sairaalahoidossa olevat koronavirus- ja muut potilaat

Koronavirusepidemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa koronaviruspotilaita kohortoidaan eli sijoitetaan ohjatusti HUSin sairaaloissa. Potilaat jaetaan kolmeen ryhmään noudattaen HUSin voimassa olevaa määritystä: vahvistetut koronaviruspotilaat, koronavirusepäilyt ja negatiiviset. Eri ryhmiin kuuluvat potilaat pidetään toisistaan erillään. Myös kokonaisia vuodeosastoja voidaan tarvittaessa ottaa koronaviruspotilaiden käyttöön.

Ohjatulla sijoittamisella suojataan sairaaloissa olevia muita kuin koronaviruspotilaita sekä henkilöstöä ja estetään epidemian leviämistä sairaaloissa. Myös potilaiden siirrot HUSin sairaaloiden ja osastojen välillä minimoidaan.

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa yli puoli miljoonaa potilasta. HUSissa työskentelee 25 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito. HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Lue myös:

    Uusimmat