HUS nosti valmiustasonsa täysvalmiuteen – sairaalahoidon tarpeen odotetaan kasvavan: "Toistamiseen olemme tilanteessa, jossa joudutaan poikkeusjärjestelyihin"

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin toimitusjohtaja Juha Tuominen on tehnyt päätöksen nostaa HUSin valmiustaso korkeimpaan valmiustilaan eli täysvalmiuteen koronavirusepidemian vuoksi, kertoo HUS tiedotteessaan. 

HUSin valmiusohjeen mukaisesti täysvalmiuteen siirrytään, kun yhteiskunta valmistautuu toimimaan vakavassa häiriötilassa tai valmiuslain mukaisissa poikkeusoloissa.

HUSin tiedotteen mukaan vakavan häiriötilan määritelmä täyttyy sairaanhoitopiirissä, ja sairaalat valmistautuvat koronaviruspotilaiden määrän kasvuun. Sairaanhoitopiirin mukaan tämä tarkoittaa sitä, että vuodeosasto- ja tehohoitopaikkoja varataan lisää koronaviruspotilaille ja ei-kiireellistä toimintaa joudutaan vähentämään. 

– On todella tärkeää, että tänään voimaan tulevia suosituksia ja rajoituksia noudatetaan, jotta epidemian leviäminen saadaan taittumaan. Toistamiseen tänä vuonna olemme HUSin alueella tilanteessa, jossa joudumme sairaaloissamme laajoihin poikkeusjärjestelyihin, toteaa Tuominen tiedotteessa. 

Pääkaupunkiseudun kuntien on todettu olevan koronaviruksen leviämisvaiheessa. HUSin mukaan tartuntojen määrän kasvu näkyy sairaanhoidon tarpeessa noin yhden tai kahden viikon viiveellä. Koronaviruspotilaiden määrän lisääntyminen on havaittu jo nyt pääkaupunkiseudun sairaaloissa. 

Lue myös:

    Uusimmat