HUS lupasi hoitajille satojen eurojen kuukausilisät, mutta arvioi nyt tilanteen uudelleen, Tehy raivoissaan: "Ihan käsittämätön joululahja kaikkensa antaneille"

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on joutunut kovan arvosteluvyöryn kohteeksi hoitajille luvattujen ja osin jo maksettujen palkkalisien uudelleen arvioinnin takia. HUSin johtajan mukaan jo maksettuja rahoja ei peritä takaisin, mutta tulevat korvaukset pohditaan uusiksi vielä ennen joulua.

Määräaikaisia tehtävälisiä marras–helmikuulle oli luvattu HUSin sydän- ja keuhkokeskuksen, sydänkirurgisen teho-osaston, vatsakeskuksen ja pää- ja kaulakeskuksen sairaanhoitajille. 

Lisän perusteina olivat hoitajapula ja ylikuormitus, joita osastot ovat kokeneet. Koronapotilaita osastoilla ei ole hoidettu, mutta korona on vaikuttanut toimintaan välillisesti.

Luvattujen palkkioiden suuruus on ollut 200–300 euroa kuukaudessa työntekijää kohti.

Lisistä oli ehditty ilmoittaa henkilökunnalle ja osa oli jo siirtynyt maksuun, kun HUS päätti ottaa palkkalisien maksamisen uudelleen käsittelyyn.

Ihan käsittämätön "joululahja"

– Ihan käsittämätön ”joululahja” kaikkensa antaneille hoitajille, Kirvesniemi kommentoi MTV Uutisille.

– Me on laitettu neuvottelupyyntö HUS:n johdolle. Mielestämme HUS:n toiminta vaikuttaa lainvastaiselta. Ja puhumattakaan siitä, että tässä pahenevassa koronatilanteessa ja henkilöstöpulassa tehtävälisien peruminen on kyllä aikamoinen märkä rätti hoitohenkilöstön kasvoille. On vaikeaa ymmärtää HUS:n henkilöstöpolitiikkaa.

Husissa 25 tehohoitajan vaje – koronapotilaiden suuri määrä sitoo 150 hoitajaa vuode- ja teho-osastoille 3:13
HUSissa oli viime kuun puolivälissä 25 tehohoitajan vaje. Koronapotilaiden suuri määrä sitoo 150 hoitajaa vuode- ja teho-osastoille.

Mäkijärvi: "Kriteerit yhdenmukaistetaan"

HUSin virkaatekevän toimitusjohtajan Markku Mäkijärven mukaan jo maksettuja rahoja ei peritä takaisin, mutta tulevia lisiä käsitellään HUSin hallituksessa 20. tätä kuuta, eli reilun viikon päästä.

– Maksatuspäätökset käydään ensi viikon aikana läpi ja kriteerit yhdenmukaistetaan, Mäkijärvi viestitti MTV:lle.

Lue myös:

    Uusimmat