HUS:in toimitusjohtaja laittoman pitkään hoitoa jonottaneille: "Pyydän anteeksi"

Näin HUSin toimitusjohtaja pyytää anteeksi hoitojonoihin juuttuneilta potilailta 0:48
Näin HUSin toimitusjohtaja pyytää anteeksi hoitojonoihin juuttuneilta potilailta

HUS:in toimitusjohtaja Matti Bergendahl pyytää MTV Uutiset Livessä anteeksi luvattoman pitkään hoitoa odottaneilta potilailta.

MTV Uutiset kertoi, että yhä useampi potilas joutuu odottamaan hoitoa pidempään kuin hoitotakuu edellyttäisi. Lakisääteisen hoitotakuun mukaan hoitoon tulisi päästä 180 vuorokaudessa eli puolessa vuodessa.

Kuitenkin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueella esimerkiksi tekoniveltä on odottanut yli puoli vuotta toistatuhatta potilasta, ja yhteensä hoitotakuun aikaraja on ylittynyt tuhansilla potilailla. Jonot kasvavat yhä, vaikka joitain jonoja on saatu lyhennettyä.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Mikä on HUSin valtakunnallinen rooli ja miltä näyttävät sen talouden ja rahoituksen näkymät? Toimitusjohtaja haastattelussa 10:04
Videolla Bergendahl kertoo myös muun muassa lasten sydänkirurgian hoitojonon tilanteesta: ”Yhä on pieniä odottajia”.

Toimitusjohtaja: HUS ottaa tilanteesta vastuun

HUS:in toimitusjohtaja Matti Bergendahl sanoo, että HUS ottaa vastuun tilanteesta, vaikka kertookin, että jonojen muodostumiseen on useita syitä.

– Osaltani pyydänkin sitä anteeksi, että emme ole pystyneet sitä palvelua tällä tavalla toteuttamaan, hän sanoo.

Hän kertoo, että jonojen purkamiseksi tehdään hartiavoimin töitä. Hän kertoo painopisteen olevan kiireellisimmin hoitoa tarvitsevien ja pisimpien hoitojonojen purkamisessa. 

Helsingin Siltasairaala ajaa rajusti alas ortopedian leikkaustoimintaa – jono voi kasvaa yli 10 000 potilaaseen 4:54
Viime kuussa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Lasse Rämö kertoo, millaisessa kriisissä ortopedia Siltasairaalassa on.

Lue myös:

    Uusimmat