Mainos

Hurjat kuvat Pariisista: Suomalainen Heli todistaa kaupungin suurtulvaa lähietäisyydeltä – "En ole ikinä nähnyt vettä näin korkealla"

2:14

Ranskan pääkaupungissa Pariisissa odotetaan kauhun sekaisin tuntein tätä viikonloppua ja erityisesti tätä päivää, kun jo muutenkin massiivisten tulvien huiput ovat käsillä.

Tämän ja viime kuun aikana sataneet vesimäärät ovat nostattaneet kaupunkia halkovan Seine-joen pintaa monin paikoin mittaviin lukemiin. Tulvien on kuvailtu olevan sellaista luokkaa, että se koetaan vain kerran vuosisadassa.

Iso osa kaupungista kärvistelee veden alla ja monia katuja on suljettu. Kulku useisiin tunneleihin, puistoihin ja asemille on estetty. Lisäksi esimerkiksi kaupungin rottapopulaatioiden on kerrottu nousevan kaduille, kun tulvavesi on vallannut rottien kolot.

– Vielä ei omiin silmiini rottia sentään näkynyt, onneksi, kertoo suomalainen Heli, joka on Pariisissa matkalla.

– Muuten kyllä hurjalta näyttää, en ole ikinä nähnyt joen vettä näin korkealla. Rantakaduilla ei voi kävellä ollenkaan.

Helin matkasuunnitelmiin tulvat eivät ole juurikaan vaikuttaneet, mutta turistien suosima kaupunki on joutunut taipumaan luonnon edessä. Esimerkiksi taidemuseo Louvren pohjakerrokset on suljettu veden takia.

– Lisäksi esimerkiksi jokilaivat ovat jääneet laituriin, sillä ne eivät mahtuisi millään siltojen ali. 

Pariisissa koetun, vuoden 1910 katastrofaalisen tulvan lukemat ovat vielä kaukana, mutta nyt vellovien vesien on silti arveltu aiheuttavan mittavat vahingot. 

MTV Uutiset kokosi kuvia tulvan vallassa olevasta kaupungista. Oletko paikalla? Lähetä meille kuva ja tunnelmiasi Pariisista osoitteeseen kuvat@mtv.fi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.