Hurjat kuvat ja videot F1-kisakaupungista leviävät – 10 kilometrin päähän radasta tehtiin ohjusisku kesken harjoitusten

Jeddan kaupunkiin Saudi-Arabiassa on tehty ohjusisku. Jeddassa on määrä ajaa sunnuntaina F1-kauden toinen osakilpailu.

Sosiaalisessa mediassa alkoi kiertää viikonlopun ensimmäisten harjoitusten loppuhetkillä kuvia ja videoita, joiden yhteydessä kerrottiin, että Saudi-Arabian kansallisen öljy-yhtiön, F1:n pääyhteistyökumppaneihin lukeutuvan Aramcon jakelukeskuksessa Jeddassa roihuaa tulipalo.

Kuvat paksusta savupilvestä näkyivät myös F1-harjoitusten tv-kuvissa.

Muun muassa uutistoimistot Reuters ja Associated Press kertovat, että naapurimaa Jemenin huthikapinalliset ovat kertoneet tehneensä Jeddaan ohjusiskun.

Jedda sijaitsee reilun 600 kilometrin päässä Saudi-Arabian ja Jemenin välisestä rajasta. Huthit ovat kohdistaneet ohjusiskuja Jeddaan ja Aramcoon aiemminkin, myös ihan viime aikoina.

Sosiaalisen median kuvissa ja videoissa nähtävä jakelukeskus sijaitsee linnuntietä reilun 10 kilometrin päässä Jeddan F1-radasta, ja Associated Pressin mukaan kyseinen jakelukeskus oli jo huthien aiemman iskun kohteena.

Useat Jeddaan matkalla olleet lentokoneet ohjeistettiin iskun jälkeen lentämään odotuskuviota, mutta lentoliikenne on sittemmin palannut normaaliksi.

FIAn ja F1-sarjan johto järjesti tapaamisen tallipäälliköiden ja kuljettajien kanssa ennen perjantai-illan toisia vapaita harjoituksia, joiden alkua myöhäistettiin tapaamisen vuoksi 15 minuutilla.

Kisaviikonloppu jatkuu tällä tietoa normaalisti, mutta varikolla järjestetään tapahtumiin liittyen vielä toinenkin tapaaminen kello 21 Suomen aikaa.

– Koemme olevamme turvassa, F1:n toimitusjohtaja Stefano Domenicali sanoi paikan päällä Saudi-Arabiassa olevan toimittajan Ian Parkesin mukaan.

Juttua päivitetty kauttaaltaan klo 19.15 lisätietojen tultua julki.

Lue myös:

    Uusimmat