Hurjaa jälkeä tehnyt kanadalaishyökkääjä SM-liigaan

TPS on palkannut kanadalaishyökkääjä Scott Kosmachukin tulevan kauden joukkueeseensa.

Laitahyökkääjänä pelaava Kosmachuk, 28, on kiekkoillut kolme edellistä kautta Euroopassa. Ensin kanadalainen edusti saksalaista Augsburger Pantheria ja kaksi viimeistä kautta ICEHL-liigassa pelaavaa itävaltalaista Villacher SV:tä. Etenkin itävaltalaisseurassa jälki oli hurjaa.

Viime kaudella Kosmachuk iski 46 pelaamassaan ottelussa tehot 26+24 ja oli sarjan pistepörssissä neljäs. Kosmachuk on pelannut urallaan myös kahdeksan ottelua NHL:ssä Winnipegin joukkueessa sekä 319 ottelua AHL:ssä.

– Saavun Turkuun tekemään tulosta ja antamaan oman panokseni hienon seuran eteen. Näin millaiseen hurmokseen Turku syttyi viime keväänä ja omalta osaltani haluan tehdä töitä samanlaisen kevään uusimiseen, Kosmachuck sanoo TPS:n tiedotteessa.

TPS:n pelaajakoordinaattori Tomi Kallio kertoo, että hyökkääjältä odotetaan vahvaa panosta joukkueen "tuloksentekoyksikköön".

– Hänellä on kaikki avut olla suuressa roolissa meidän hyökkäyspelaamisessa ja odotamme todella paljon hänen kotiutumistansa tulevan kauden joukkueeseen.

Lue myös:

    Uusimmat