Hurjaa draamaa Veikkausliigan viimeisen europaikan metsästyksessä – jatkajat selvillä vasta pilkkujen jälkeen

Helsingin Jalkapalloklubi ja IFK Mariehamn jatkoivat seuraavalle kierrokselle Veikkausliigan lopputurnauksessa. Molemmat voittivat ottelunsa rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

HJK siirtyi FC Lahtea vastaan jo 2-0 johtoon ensimmäisen puoliajan loppupuolella. Petteri Forsell ja Evans Mensah olivat kotijoukkueen maalintekijöinä. Lahti onnistui kuitenkin nousemaan tasoihin toisella jaksolla Josuen ja Jamin-Asin Assehnounin osumilla.

Jatkoajalla ei maaleja nähty, joten edessä oli rangaistuspotkukilpailu. HJK voitti kisan 4-2 ja joukkueen maalivahti Maksim Rudakov onnistui torjumaan kaksi Lahden neljästä pilkusta ja johdatti Klubin seuraavalle kierrokselle, jossa vastassa on IFK Mariehamn.

IFK Mariehamn kohtasi omassa ottelussaan Helsingin IFK:n. Pelin varsinaisella peliajalla eikä jatkoajalla maaleja nähty, joten ratkaisua haettiin pilkuilta. Mariehamn voitti 5-2 numeroin pilkkukisan, jossa myös uran viimeisiä otteluita pelaava Daniel Sjölund onnistui maalinteossa. Ratkaisevan osuman laukoi Amos Ekhalie.

Lopputurnauksen finaaliin haetaan Hongalle vastustajaa sunnuntaina 27. lokakuuta, kun HJK ja IFK Mariehamn ottavat yhteen Helsingissä.