Dramaattinen minuutti ratkaisi liigapaikan kohtalon – IFK Mariehamn pelastautui katastrofilta

Vuodesta 2005 jalkapallon Veikkausliigassa pelannut IFK Mariehamn varmisti paikkansa pääsarjassa myös ensi kaudelle, kun se voitti sunnuntaina liigakarsinnan toisessa osaottelussa kotikentällään IF Gnistanin maalein 3–0. Otteluparin avausosa oli päättynyt Oulunkylässä maalittomaan tasapeliin.

Liigapaikan ratkaisseen maalin iski avausjaksolla Muhamed Olawale. Viime vuodet Veikkausliigaa Hongassa pelanneelle Konsta Rasimukselle tapahtui Gnistan-puolustuksessa virhe, jonka seurauksena Olawale pääsi viimeistelemään otteluparissa ratkaisevaksi jääneen maalin.

Toisella puoliajalla Gnistan rakensi alkuun paremmat paikat ja lopulta 18 maalia tällä kaudella tehnyt Joakim Latonen puski pallon jopa tolppaan. Hukatusta paikasta muodostui vieraille erityisen katkera, sillä seuranneesta vastahyökkäyksestä Mariehamnin Jamie Hopcutt iski lukemiksi 2–0. Kotijoukkueen kolmannen teki Alvaro Ngamba.

Gnistan sijoittui Ykkösessä lopulta toiseksi. Suoran nousun Veikkausliigaan nappasi mestaruuden voittanut Ekenäs IF.