Hurjaa draamaa Turun illassa – KPV takaisin Veikkausliigaan 28 vuoden tauon jälkeen vierasmaalisäännön turvin

Kotimaisen jalkapallon Veikkausliigan viimeinen ensi kauden sarjapaikka jaettiin lauantaina. TPS ja KPV päätyivät Turussa pelatussa ottelussa 1-1 tasatulokseen, joka merkitsi sitä, että KPV pelaa ensi kaudella Veikkausliigassa.

Videolla ottelun kohokohdat ja kommentteja taiston päätyttyä.

TPS aloitti ottelun vahvasti, ja sai lopulta palkintonsa työlleen, kun Sterling Yateke ampui pienestä kulmasta tulisesti, ja KPV-vahti Teppo Marttinen torjui pallon toiselta puolelta ylös nousseelle seuraikoni Sami Rähmöselle, joka sijoitti pallon varmasti maaliin.

Turkulaiset olivat ensimmäisellä puoliajalla vahvempia, mutta KPV pääsi iskemään tasoitusmaalin vain hetkeä ennen ensimmäisen jakson päättymistä. Patrick Byskata laukoi vapaapotkusta pallon ylärimaan, ja Ykkösen historian kovin maalintekijä Kalle Multanen puski varmasti kakkospallon sisään.

Ottelun toisella jaksolla ei maaleja nähty, joten KPV nousee Veikkausliigaan. Kokkolalaiset ovat viimeksi pelanneet Veikkausliigassa sen ensimmäisellä kaudella vuonna 1990.

TPS:n kohtalona on pudota takaisin Ykköseen, josta se nousi pääsarjaan täksi kaudeksi.

Juttua täsmennetty klo 23.49. Multanen on Ykkösen historian kovin maalintekijä.