FC Lahti piti paikkansa Veikkausliigassa – ratkaiseva karsintaottelu sai eeppisiä piirteitä

FC Lahti piti kuin pitikin paikkansa Veikkausliigassa. Kotijoukkue iski voittomaalin vasta ottelun lisäajalla. Ottelu TPS:ää vastaan päättyi FC Lahden voittoon lukemin 2–1. Yhteismaalit karsinnassa Lahdelle 3–2.

FC Lahti sai otteluun toivomansa alun. Kymmenen minuutin kohdalla pallo otti rangaistusalueella TPS:n Jesper Karlssonin käteen. Pallo vietiin pilkulle, josta Altin Zeqiri sijoitti varmasti vasempaan nurkkaan.

TPS sai huonoja uutisia hetkeä myöhemmin. Uransa mahdollisesti päättävä kapteeni Rasmus Holma loukkasi polveaan. Hänet otettiin puolen tunnin kohdalla vaihtoon.

TPS käänsi ottelua itselleen toisella puoliajalla, mutta painostus ei tuottanut laukaustakaan tunnin pelin aikana. Palloseura nousi kuitenkin aivan varsinaisen peliajan lopussa tasoihin. Juri Kinnunen napautti keskityksen maaliin 89. peliminuutilla, ja ottelun flow tuntui jopa kääntyvän TPS:lle.

FC Lahti jätti kuitenkin jossittelut ja jäätymiset sikseen. Karsinta sai eeppisiä piirteitä lisäajan ensimmäisellä minuutilla. Kotijoukkueen Teemu Penninkangas vei  Lahden 2–1 -voittoon ja paikka korkeimmalla sarjatasolla varmistui.

TPS jatkaa Ykkösessä, johon se putosi syksyllä 2020. FC Lahti on sen sijaan ensi kaudellakin Veikkausliigajoukkue.

KTP varmisti nousun suoraan voittamalla Ykkösen. HIFK puolestaan putosi Veikkausliigasta jäämällä sarjan viimeiseksi.