Hurja video Rion poikkeuksellisen verisestä huumeoperaatiosta – YK jyrähti poliisin voimankäytöstä

Poliisi teki ratsian huumejengin favelaan Brasiliassa – video näyttää, kuinka ihmiset pakenivat ja yrittivät piiloutua katoilla 2:02
Poliisi teki ratsian huumejengin favelaan Brasiliassa – video näyttää, kuinka ihmiset pakenivat ja yrittivät piiloutua katoilla

25 ihmistä sai torstaina surmansa poliisin suuressa huumeratsiassa Brasilian Rio de Janeiron pohjoispuolella. Videolla näkyy helikopterista kuvattuja otteita hurjasta operaatiosta, kun epäillyt pakenevat poliisia kattoja pitkin.

Brasilian poliisi tunnetaan kovista otteistaan faveloissa rehottavan huumerikollisuuden torjumisessa, mutta nyt jopa YK on jyrähtänyt poikkeuksellisen verisestä yhteenotosta.

YK:n ihmisoikeusvirasto vaatii itsenäistä tutkintaa poliisioperaatiosta, jossa kuoli 25 ihmistä. Yksi kuolleista oli poliisi.

Uutistoimisto Reutersin mukaan torstain ratsia oli eniten kuolonuhreja vaatinut poliisioperaatio 16 vuoteen Rio de Janeiron osavaltiossa.

Ratsia oli suunnattu huumekauppiaisiin, joiden epäiltiin värvänneen alaikäisiä mukaan bisnekseen.

Rio de Janeiron osavaltio on maan väkivaltaisimpia. Useat laajat alueet ovat rikollisten hallussa ja yhteydessä huumeliigojen toimintaan.

Lue myös:

    Uusimmat