Hurja video lava-auton perässä vedetystä hevosesta toi eläinrääkkäyssyytteet pariskunnalle USA:ssa: "Olin niin tyhmä, en tiedä miksi tein sen"

Yhdysvalloissa on herättänyt raivoa video, jossa hevosta vedetään ohjaksista lava-auton perässä lumisella tiellä. Coloradon osavaltiossa asuvaa pariskuntaa syytetään nyt eläinrääkkäysestä, kertovat yhdysvaltalaismediat.

Grand Laken kaupungissa kuvatulla videolla hevonen on sidottu sen kasvoilla olevista ohjaksista lava-autoon, joka vetää vastustelevaa eläintä perässään lumisella tiellä. Ajoneuvo vetää hevosta noin 100 metrin matkan silminnähden kävelyvauhtia nopeammalla vauhdilla.

Video alkoi levitä Facebookissa reilu viikko sitten. Ei ole selvää, kuka alkuperäisen videon latasi verkkoon, mutta useat huolestuneet ihmiset ottivat yhteyttä Grand Countyn sheriffiin.

"Olin niin tyhmä, en tiedä miksi tein se"

Sheriffi käynnisti tutkimuksen videosta välittömästi ja on pidättänyt hevosen omistajat, 59-vuotiaan miehen ja 33-vuotiaan naisen, eläinrääkkäyksestä.

Videolla oleva hevonen, nimeltään Trigger, otettiin viranomaisten haltuun ja vietiin eläinlääkärin arvioitavaksi.

Paikallinen CBS4 -televisiokanava tavoitti syytetyn pariskunnan syytteidennoston jälkeen. Videon kuvannut nainen kertoo menettäneen työpaikkansa tapahtuneen vuoksi.

– Olen järkyttänyt useita ihmisiä. Laitoin hevosemme kokemaan jotain, mitä sen ei olisi pitänyt kokea. Olin väärässä, nainen kertoi televisiokanavalle.

– Olin niin tyhmä, en tiedä miksi tein sen, nainen sanoi itkuisessa haastattelussa.

Uusi laki mahdollistaa jopa 7 vuoden vankeusrangaistuksen

Trigger oli uusi tulokas pariskunnalle, ja sillä oli naisen mukaan ollut ongelmia edellisen omistajan kanssa.

Pariskunta omistaa myös kaksi muuta hevosta, joita ei kuitenkaan otettu viranomaisten huostaan. Sheriffintoimisto tutkii tapausta.

– Tapaukset, joihin liittyy lapsia tai eläimiä, ovat selkeästi hyvin tunteikkaita. Meidän täytyy tehdä oma osamme tutkinnasta, missä joskus kestää kauemmin kuin yhteisö toivoisi, sheriffi Brett Schroetlin sanoi.

CBS Newsin mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump allekirjoitti viime viikolla lain, joka tekee eläinrääkkäyksestä ensimmäistä kertaa liittovaltion tasolla rangaistavan rikoksen, josta voi saada rangaistukseksi enintään seitsemän vuotta vankeutta.

Osavaltioissa on ollut omat lakinsa eläimiin kohdistuvista rikoksista, mutta liittovaltiotason laki antaa syyttäjille enemmän valtuuksia, varsinkin useassa eri osavaltiossa tapahtuvissa eläinsuojelurikoksissa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja